MHP'li Muhalifler Yeniden İmza Toplamaya Başladı

Hafta başında yaptıkları toplantıda olağanüstü kongre için yeniden imza toplama seçeneğini 'canlı tutmayı' kararlaştıran MHP'li muhalifler, ortak bir metin üzerinde anlaşarak bu süreci başlattı Delegelerden imza istenen yeni metinde, '19 Haziranda yapılan olağanüstü kongrede yapılan tüzük değişikliklerinin sadeleştirilmiş hali'nin yer aldığı öğrenildi İmzalar, o ilin 'güvenilen' bir delegesine ya da doğrudan Ankara'daki 'havuza' gönderiliyor.

CÜNEYT ATEŞ - MHP'li muhalifler hafta başında yaptıkları toplantıda 'canlı tutma' seçeneği ile takip edileceğini duyurdukları olağanüstü kongre için imza toplama sürecini başlattı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 11 Temmuz'da bir araya gelen MHP'li muhalifler ortak bir metin üzerinde anlaştı. Yeni metinde, '19 Haziranda yapılan olağanüstü kongrede yapılan tüzük değişikliklerinin sadeleştirilmiş halinin' yer aldığı öğrenildi. Muhalifler, ilk olağanüstü kongreden farklı olarak bu metin için delegelerden birlikte imza topluyor.

İmzalar, her ilde ortak belirlenen ve 'güvenilir' delegelerden tarafından toplanırken isteyen delege de noter onaylı imzasını doğrudan Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın temsilcilerince oluşturulan Ankara'daki 'havuza' gönderebiliyor.

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan muhalifler adına bu süreci, 4 kişilik siyasi ve 7 kişilik hukukçular heyeti sürdürüyor. Delegelerden gelecek imzalar 4 kişilik siyasi hukukçular heyetinde toplanacak.

Yeni imza toplama sürecinin en geç Temmuz sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

- Mahkeme MHP'ye ek süre verdi

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi dün, MHP'li Cemal Enginyurt'un, Çağrı Heyeti'nce 19 Haziran'da toplanan olağanüstü kongrede alınan kararların iptali istemiyle açtığı davada, Genel Merkez avukatı Yücel Bulut'un başvurusunu görüşmüş, MHP'ye savunma ve cevap için iki hafta ek süre vermişti.

MHP olağanüstü kongre sürecini yakından takip eden muhalif isimler, 19 Haziran'da yapılan olağanüstü kongre hakkında tedbir kararı veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 'genel merkez ve ona destek veren kesimler tarafından markaja alınarak sürecin uzatılmaya çalışıldığını' savunuyor.
Kaynak: AA