ESOGÜ İlahiyat Fakültesi 2016 Mezunlarını Verdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi, düzenlenen törenle 2016 yılı mezunlarını verdi.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi 2016 Mezunlarını Verdi
ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Abdulkadir Mansoor’un sunduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Çeşitli operasyonlarla ülkeyi ölmeye çalışanların bunu başaramayacağını ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, insanı özüne döndürme, milli kimlik ve şahsiyet kazandırma yükünün öncelikle ilahiyatçıların omuzlarında olduğunu belirtti.

Mezunlarının yüklendikleri görevi taşıyacak altyapıyı fakültelerinde eğitimle elde ettiklerini bildiren Aydın, ailesi, hocaları ve memleketiyle bağlarını koparanların iyi insan olamayacaklarını vurgulayarak mezunlardan fakülteleriyle bağlarını koparmamalarını istedi.

Nesnel dünyada sağlanan başarıların insana yetmemeye başladığını ve insanın manevi yönünün ihmal edildiğinin görüldüğünü aktaran ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İlahiyat Fakültesi mezunlarının insanlığın sorunlarının çözümünün manevi mimarları olacağını söyledi.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin şehrin ve bölgenin dini ve manevi hayatına, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağladığını belirten Rektör Gönen, fakültenin faaliyetlerinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Maddi ve manevi olarak her zaman destekledikleri İlahiyat Fakültesi’nin bundan sonra da yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, tüm mezunlara mutlu ve başarılı bir hayat diledi.

Konuşmaların ardından bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri ve tüm mezunlara da mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet töreni kep atma bölümü ile sona ererken, tören sonrasında katılımcılara pilav ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA