'Kitapla Yaşıyoruz Kitapla Yarışıyoruz' Projesi

Yağlıdere ilçesinde öğrenciler, veliler ve kamu çalışanlarının katılımıyla kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydin, 'Kitapla yaşıyoruz, kitapla yarışıyoruz' projesi kapsamında düzenlenen yarışmayla ilçede kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Alpaydin, yarışmanın 11 okulda gerçekleştirildiğini kaydederek,'Yaklaşık bin katılımcı ile belki de kolay kolay bu ölçekteki bir ilçede ulaşılamayacak sayıya ulaştık. Herkes yarışmak istiyordu çünkü yarışmanın kaybedeni yoktu. Bin kitapçık ve optik form dağıtarak 26 Mayıs'ta eş zamanlı olarak 11 okulumuzda yarışmayı gerçekleştirdik ve sonuçlarını aldık. Elbette bu yarışmanın kaybedeni yok. Yarışmamıza katılan yaklaşık 750 öğrenci, 100 kamu çalışanı ve 150 öğrenci velisi paydaşlarımıza renk kattıkları için de teşekkür ediyoruz.' dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Yağlıdere Jandarma Komutanı Levent Bozan, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA