Kartal Belediyesi'nden Muhtarlara Kültür Gezisi

Kartal Belediyesi, mahalle muhtarları ve aileleri için kültür gezisi düzenledi.

Kartal Belediyesi'nden Muhtarlara Kültür Gezisi
Kartal Belediyesi, muhtarlar için Konya, Kapadokya ve Hacı Bektaş’a 3 günlük kültür gezisi düzenledi.

Geziye aileleriyle birlikte katılan Kartallı muhtarlar, ilk olarak Konya’yı gezdi. 40 kişiden oluşan kafile daha sonra Nevşehir Kapadokya ve Hacı Bektaş’ın kültür zenginliklerini görme fırsatı buldu.

Kültür turunun 2. gününde muhtarlara Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay da eşlik etti. Gezinin son gününde Hacıbektaş’ı ziyaret eden muhtarlar, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Hırka Dağı’nda yer alan ceviz ve bağ evini de ziyaret etti. Nevşehirli olan Başkan Altınok Öz, konuk muhtarlara yöre hakkında, ceviz ve bağ çiftliği hakkında bilgi verdi. Ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay ile birlikte Hacıbektaş-ı Veli türbesini ziyaret eden Kartal mahalle muhtarları, türbe hakkında Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’ndan bilgi aldı.

İstanbul Anadolu Yakası Muhtarlar Derneği Başkanı ve Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar, muhtarlar adına yaptığı konuşmada, "Kartal Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler ne kadar şanslıyız ki böyle bir başkanımız var. Kartallılara hizmet etmekten başka düşüncesi olmayan, bizleri Kartallı vatandaşlarımız için her ay toplayan ve mahallelerimizdeki eksikleri söylememizi sağlayan bir başkanımız var" dedi.

Kaynak: İHA