Batman Müftülüğünce Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Batman Müftüsü Turgut Erhan, ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.



Müftü Erhan, AA muhabirine, il genelindeki 400 cami ve 800 personelle ramazanı karşılayacaklarını belirtti.

Özellikle hatimli teravih kılmak isteyen ve ramazanda itikafa girmek isteyen vatandaşlar için özel camiler hazırlandığını vurgulayan Erhan, 'Batman genelindeyse 400 camimizde ramazan boyunca teravih namazlarımızı eda edeceğiz. Özellikle itikafa girmek isteyen vatandaşlarımız için ramazanda 24 saat açık camilerimiz bulunacak. Aynı zamanda İbrahim Halil Camimizi hatimli teravih namazı kılmak isteyen vatandaşlarımız için hazırladık. Bütün camilerimiz temizlik, bakım ve onarım açısından gözden geçirilerek hazır hale getirildi.' diye konuştu.

- 3 bin aileye 'gıda kartı'

Ramazan ayının sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu kaydeden Erhan, Türkiye Diyanet Vakfının kendilerine ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere 3 bin 'gıda kartı' gönderdiğini söyledi.

Toplamda ramazan boyunca 10 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Erhan, şunları kaydetti:

'Hem vatandaşlarımızın açmış olduğu fitre ve zekat hesabından ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştıracağız, hem de Türkiye Diyanet Vakfımızın katkılarıyla da yardımlar yapılacak. İkisini birleştirip beraber ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştıracağız. Türkiye Diyanet Vakfımızın gönderdiği gıda kartlarını gerekli tespitler yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Kendi ilimizdeki öz kaynaklarımızı harekete geçirerek toplam 10 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA