Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya'da

Tüfenkci, muhalefet partilerinin Malatya il başkanlarıyla bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, muhalefet partilerinin Malatya il başkanlarıyla bir araya geldi.

Bir restoranda basına kapalı gerçekleşen toplantıda Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanvekili Mahmut Üner Özer, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem'le Malatya'da yapılması gereken çalışmalar ve kentin sorularını görüştü.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüfenkci, Malatya'nın 'ortak payda' olduğunu belirterek, Malatya ile ilgili sözü olan herkesin sözlerinin önemli olduğunu ve dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Bazen kendilerinin göremediğini muhalefetin görebildiğini, eksikliklerini tespit edebildiğini dile getiren Tüfenkci, bunları belirlemek, eksiklikleri gidermek için bir araya geldiklerini ve bu toplantı sayesinde sorunların ortak olduğunun görüldüğünü söyledi.

Malatya'da onkoloji hastanesinin yatırım kararının alındığını, ödeneğinin ayrıldığını anımsatan Tüfenkci, İnönü Üniversitesi bünyesinde müstakil bir onkoloji hastanesini Malatya'ya kazandırdıklarını ifade etti. Tüfenkci, yakında hastanenin temelinin atılmasını temenni etti.

Kentte yapımı süren stadın isminin de tartışılabileceğini belirten Tüfenkci, öncelikle önemli olanın stadın yapılması ve zamanında hizmete açılmasının olduğunu vurguladı.

Malatya'nın değişimi, dönüşümü, büyümesi, ekonomik, sosyal, kültürel anlamda canlanmasının kentte yaşayan herkesi mutlu edeceğini aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

'Onun için gerçekten Malatya'da uygulanabilir projeleri, Malatya'nın gelişimine katkı sunacak projeleri bir an evvel yakaladığımız birlik ve beraberlikle hayata geçirmemiz lazım. Allah'a hamd olsun, Malatya bir huzur kenti. Dolayısıyla Malatya'nın yakaladığı bu huzur ve hoşgörü ikliminde bizim Malatya'yı öne çıkarmamız lazım. Sadece Türkiye'de öne çıkarmak yetmez, dünyada da Malatya'yı bilinen kentler arasına sokmamız lazım. Amacımız Malatya'yı marka şehir haline getirmek. Bununla ilgili Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediyelerimiz, muhalefeti ve iktidarıyla milletvekillerimiz, biz bu hedef doğrultusunda hareket etmeliyiz.'

Her siyasi partinin olaylara bakış açısının farklı olmasının doğal olduğunu belirten Tüfenkci, bu doğallığın hoşgörü içinde hizmette yarışma için ele alınması gerektiğini anlattı.

AK Parti İl Başkan vekili Özer de Malatya için yapılan çalışmalar kapsamında TBMM'de görüşülen yatırımların ilgililer tarafından yakinen takip edildiğini söyledi. Özer, 'İnşallah çevre yolu, ikinci üniversite, onkoloji hastanesi, stat Malatya için güzel yatırımlar olacak. Biz bundan sonra da sık sık bir araya gelerek muhalefet partileri temsilcileriyle yapılan çalışmaları değerlendireceğiz.' ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Kiraz da kentte yaşayan vatandaşların ortak paydası olan Malatya'nın gelişmesi için herkesin gereken çabayı göstermesi gerektiğini vurguladı. Bakan Tüfenkci'ye Malatya'ya yapacağı çalışmalarda destek vermeye hazır olduklarını belirten Kiraz, ana muhalefet partisi olarak halkın kendilerine verdiği görev çerçevesinde yanlışlıkları ve eksiklikleri dile getirmeye devam edeceklerini aktardı.

Malatya ekonomisi için önemli olan kayısı hakkında yapılması gerekenleri Bakan Tüfenkci'yle paylaştıklarını anlatan Kiraz, yapımı süren stadın isminin de İnönü olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

MHP İl Başkanı Erdem de Malatya'nın sorunlarını ele almak amacıyla bu toplantıyı düzenleyen Bakan Tüfenkci'ye teşekkür etti. Malatya'nın trafik, çevre yolu, kayısı gibi bazı konularının, sorunlarının ele alınmasının önemli olduğunu ifade eden Erdem, sorunların kısa sürede çözülmesini umut ettiklerini belirtti.

Erdem, Arena olarak anılan yapımı süren stadın isminin değişmesini, ayrıca Malatya Şeker Fabrikası'nın çalışmalarını sürdürmesini istedi.
Kaynak: AA