Adana'da Cinayet Zanlısına Müebbet İstemi

Adana’da bir kadını döverek öldürdüğü iddia edilen kişi için, müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemi ile dava açılırken, otopsi raporunda, maktulün künt kafa travması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Bir mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya'nın (28), Bünyamin Fikirdeşçi’nin (29) tarafından darp edilerek öldürüldüğü iddiası ile açılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı, Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Fikirdeşiçi aleyhinde 'Kasten öldürme' suçundan dava açarak, zanlının müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Türkan Sarıkaya'nın, 9 Şubat tarihinde Bünyamin Fikirdeşçi tarafından darp edildiği iddia edilmiş, hastaneye kaldırılan Sarıkaya 15 Şubat günü yaşamını yitirmişti.

İddianamede, otopsi raporuna göre Sarıkaya'nın, kunt kafa travmasına bağlı kafa kemik kırıklarıyla birlikte, beyin ve omurilik kanaması, beyin parankimk hasarı sonucu vefat ettiği belirtilerek, 'Şüphelinin üzerine atılı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır” denildi.

Bünyamin Fikirdeşici, önümüzdeki günlerde, müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA