Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakırlı İş Adamlarına Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKON Güneydoğu Bölge Başkanlığı’nın gazete ilanıyla terör örgütüne silah bırakma çağrısına değinerek duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Diyarbakır İl Başkanlığı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığının terör örgütüne silah bırakma çağrısı yapan gazete ilanlarına değinerek Diyarbakırlı İş Adamlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da halka hitap ederken şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakırlı İş Adamlarımızın bu ilanları gerçekten örnektir. Memnuniyetle bende bunu okudum. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkanını kaybedeceğine inanıyorum.”

SANKON Diyarbakır İl Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Hacı İhsan Aydın ise “Hiç bir ayrım yapmadan, kim olursa olsun bu saldırılar ve katliamlar asla affedilemez” dedi.

Aydın, “Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, 35 yılı aşkın süredir yaşanan terör olaylarının, özellikle son bir yıldır everdiği haliyle son açtığı tahribat, insanlık suçu boyutuna ulaşmıştır. Özellikle Diyarbakır’da, Şanlıurfa Suruç’ta, Ankara Tren Garı önünde, Ankara Devlet Mahallesinde, İstanbul Sultanahmet’te, Ankara Kızılay Meydanı’nda, İstanbul Taksim’de ve son olarak Diyarbakır Tanışık Köyü’nde yaşanan katliamların her biri, kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. İnsanlık vicdanı, bu katliamları yapanları asla affetmeyecektir. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Ülkenin her ferdinin barış ve huzur içinde yaşayacağı bir gelecek arzu ettiklerinin altını çizen Aydın şöyle konuştu:

“Örgüt, hiçbir şart, koşul, bahane öne sürmeksizin derhal silah bırakmalı, ya da son elemanlarına kadar ülkeyi terk etmelidir. Bu sağlandığı taktirde, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yeni seçilen hükümetin, gereğini yapacaklarına ve ülkemizin çözüm süreciyle huzur ortamına kavuşacağına, Türkiye’nin tam demokrasisinin hakim olduğu bir ülke haline gelmesi yolundaki gayretlerini sürdüreceklerine inancımız tamdır.”
Kaynak: İHA