56 Bin 338 Öğrenciye Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde “Okullarda Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri” faaliyetinde, Tekirdağ’da toplam 56 bin 338 öğrenciye bin 151 seansta konu hakkında eğitim verildi.

56 Bin 338 Öğrenciye Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi
Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçası olması nedeniyle, düzenli Diş Hekimi kontrolleri ve koruyucu Diş Hekimliği uygulamalarının bir yaşam tarzı olarak kabul görmesinin sağlanması Sağlık Bakanlığı’nın temel hedefleri arasında yer almaktadır. Bu hedefe yönelik olarak toplumun ağız ve diş sağlığını geliştirmek amacıyla, kademeli olarak florürlü vernik uygulanması yapılmakta, ağız ve diş muayeneleri yapılmakta, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmekte, konu hakkında toplum farkındalığının (öğrenci, öğretmen, veli vb.) arttırılması çalışmaları yürütülmektedir. Bakanlığın yürütmüş olduğu program doğrultusunda ilimizde Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, Toplum Sağlığı Merkezlerimizde görevli Diş Hekimleri, Hekimler ve Sağlık Personelleri ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden görevlendirilen Diş Hekimleri tarafından 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Okullarda Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri faaliyetleri yürütülmüştür” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Tekirdağ şehir merkezinde ve İlçelerinde bulunan anasınıfı/anaokulu ve ilkokullarda, 56 bin 338 öğrenciye bin 151 seansta konu hakkında farkındalık eğitimi verilmiştir. Öğrencilerimize etkin ve doğru diş fırçalama teknikleri anlatılarak 22 bin 162 adet diş fırçası-macunu seti dağıtımı yapılmıştır. 20 bin 322 anasınıfı/anaokulu ve 1. sınıf öğrencisine ağız diş taraması yapılmış, bu öğrencilerden 8 bin 401’ine florürlü vernik uygulaması gerçekleştirilmiştir. Konu hakkında toplum farkındalığının arttırılması çalışmaları kapsamında 15 bin 546 adet bilgilendirici yazılı-görsel materyal dağıtımı yapılmıştır. İlimizde yürütülen çalışmalarda “Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tarama Aracı” ilçelerimize görevlendirilmiştir. Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki Sağlıklı Yaşam Araçları ile toplum farkındalığının arttırılması amacı ile bilgilendirici video gösterimleri devam etmekte ve diş fırçası-macunu seti dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca Aile Sağlığı Merkezlerinde bilgilendirici video gösterimleri devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA