Türel'den CHP İl Başkanı Esen'in İddialarına Cevap

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu Haziran ayı devam toplantısında geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen’in kendisi hakkında ortaya attığı iddialara sert cevap verdi. Türel, "Varsa bir yanlış kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Ben bu iddia edilen konular hakkında duyar duymaz savcılığa başvuruda bulundum. Esen, bilmeden cahilce konuşuyor. Sayesinde bir tane CHP Meclis üyesi kalmayacak. Bu konuştuklarımın hepsi yargıda incelendi. Kimsenin varsa yaptığı yanlış yanına bırakmam" dedi.

Türel'den CHP İl Başkanı Esen'in İddialarına Cevap
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu Haziran ayı devam toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında, ASAT Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

9 maddeyi görüşmek üzere toplanan Genel Kurul’da gündem dışı söz alan parti grup sözcüleri, son günlerde meydana gelen terör olaylarını kınadı. Gündem dışı konuşmasına CHP İL Başkanı Semih Esen’in kendisi hakkında ortaya attığı iddialara cevap vererek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Arkadan konuşarak değil herkesin yüzüne konuşarak görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz” dedi.

“BUNUN NERESİ YOLSUZLUK?”

Geçtiğimiz günlerde ASAT’ta görevli kadın bir personelin başkasının üzerine para aktarması neticesinde tutuklandığını hatırlatan Türel, “Söz konusu personel soruşturma sonrası tutuklanıyor. Kendisi şuanda tutukludur. Adı geçen kişinin hemen açığa alma işlemi gerçekleşiyor. Paranın aktarıldığı hesap bize ait olmayan bir hesaptır. Burada elektronik ortamda sahte imza ile girilerek bir işlemde bulunulmuştur. Bu tarafımızca tespit edildi. Ve arkasından gereken işlemler derhal yapıldı. Bunun devamında 2014-2015 ve 2016 yıllarında hesaplar tekrar taranıyor, yapılan incelemelerde bu usulsüz ödemenin dışında hiçbir ödemeye rastlanmıyor. Tüm uygulamaların denetimi hala devam ediyor. Devlet bu yolsuzluk iddia ettikleri konuda bir kuruş kaybetmiş mi? Savcılığa suç duyurusuna bulunulmuş mu? Bulunulmuş. Bütün hesaplar incelenmiş mi? Açığa alma işlemi gerçekleşmiş mi? Gerçekleşmiş. Bunu neresi yolsuzluk” diye konuştu.

“ESEN, BİLMEDEN CAHİLCE KONUŞUYOR”

CHP’li meclis üyelerinden bu konularda CHP İl Başkanı Semih Esen’i bilgilendirmesini isteyen Türel, “İlgili kadının şuan tutuklu olduğunu kendisine bildirin. Uyan da balığa gidelim. Esen, bilmeden cahilce konuşuyor. Denetleme kurulunu itham altında bırakıyor. Bunu ortaya çıkaran biziz. Denetleme Kurulu’nun burada herhangi bir kusuru yok. Kendisinden biz razıyız. Sayesinde bir tane CHP Meclis üyesi kalmayacak. Bu işlem 2016 yılında yapılıyor. Denetleme Kurulu ise 2015 yılında inceleme yapıyor.”

“BİZ BU OLAYI BASINDA YER ALMADAN YARGIYA İNTİKAL ETTİRDİK”

CHP İl Başkanı Semih Esen’in geçtiğimiz günlerde gazeteciler ile bir araya geldiği toplantıda bir takım iddialarda bulunduğunu hatırlatan Türel, “Kendisi ortaya attığı iddialara ben daha önce açıklama yaptım. Minibüslerden 60 tane sürüldüğünü iddia etti. Biz bunu araştırma yaptık. Bunu bulamadık. Ulaşım Kooperatifi ile ilgili para toplanmasında benim beyanatım olduğu yönde atıfta bulunuyor. Biz bu olayı basında yer almadan yargıya intikal ettirdik. Bu konuşulanların hepsi yargıda incelendi. Bu ihalelerin hepsi açık ve şeffaftır. Hepsi ile ilgili belgeleri verdik. Yargı senden önce inceledi. Bir sonuca ulaşamadı. Seni yalancı duruma düşürüyorlar, bari bunu anla. Yanında çok değerli hukukçular var, onlara bir bir incelettir” diye konuştu.

CHP İL BAŞKANI SEMİH ESEN’İN İDDİALARINA CEVAP

Semih Esen’in yolsuzluk yapıldığını iddia ettiği bir ihaleye de açıklık getiren Türel, “Biz kendisinin bahsettiği ihaleyi iptal etmişiz. Biz verilen teklifi kabul da edebilirdik. EXPO 2016 da alana dâhil edildiği için yeniden ihale yapmak zorunda kaldık. Biz ihaleye çıkarken yaklaşık maliyet belirleriz. Bunun maliyetin dışından ihale verilmez. Bizi kuruşu kuruşuna teklif geldiği için suçluyor. Verilmemiş bir ihale ilgili bizi suçluyor. Biz ihaleyi onaylamadık. Bu nasıl bir iş ve bir akıldır. Bu bir gaflettir, gafletten başka bir şey değildir. Biz milletimize bir çivi daha nasıl çakarız bunu düşünürüz. Siz, bizi en ağır ithamlar ile bırakırsanız en ağır cevabı da benden alırsınız. Bu konuda örnek vermeye kalkarsam birçok CHP’li belediye ortaya çıkar. Sen kendin söylüyorsun bu ihalenin iptal edildiğini” dedi.

“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ”

Yapılan bir yanlış varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Biz milletimiz için neler yapabiliriz onu düşünürüz. Ben ne hakimim ne de savcıyım. Varsa bir yanlış kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Ben bu iddia edilen konula hakkında duyar duymaz savcılığa başvuruda bulundum. Kendisi neden bulunmamış? Bu konuştuklarımın hepsi yargıda incelendi. Yargı takipsizlik kararı verdi. Kimsenin varsa yaptığı yanlış yanına bırakmam. Türkiye’de şuanda hakkında bir tek soruşturma açılmamış bir belediye başkanı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ”

CHP Meclis Grup sözcüsü Cansel Tuncel ise Menderes Türel’in CHP İl Başkanı Semih Esen hakkındaki açıklamalarını kabul etmediğini ifade ederek, “Bugün bir toplantıdan çok bir basın toplantısı yaptığınızı düşünüyorum. İl Başkanımızın kendi incelemeleri neticesinde yapmış olduğu açıklamalardır. Size yakışmadığını düşünüyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na İstanbul’da şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Başkanımızın hedef gösterilmesini de şiddetle kınıyoruz. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: İHA