(Düzeltme) 'İlk'Lerin Lisesinde İlk Mezuniyet Sevinci

Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri içerisinde kurulan ilk özel teknik meslek lisesi olan Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi.

(Düzeltme) 'İlk'Lerin Lisesinde İlk Mezuniyet Sevinci
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) bulunan lisenin çok amaçlı spor salonunda 67 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine, Okul Müdürü Cumali Bal, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cumali Bal, okulun ilk mezunlarını vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AOSB’deki işletmelerin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan okulun, ülkemizde ilk defa uygulamaya konulan, Adana’da ilk ve tek, tamamen ücretsiz özel meslek lisesi olduğunun altını çizen Bal, “Okulumuz, OSB’de bulunmasından dolayı meslek eğitimi ve istihdam açısından avantajlı bir yerdedir” dedi.

Konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere seslenen Okul Müdürü Bal, şöyle devam etti:

“Sevgili gençler, şanslısınız. İlk özel meslek lisesi mezunu oluyorsunuz. Hepinizi kutluyorum. Okulumuz yeni atölyelerimizle daha donanımlı hale gelip, aranan teknik elemanlar yetiştirecektir. Asıl zorlu olan hayat sınavında, sizlere şans diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Törenin ardından öğrenciler, okul bahçesinde keplerini havaya atarak, mezuniyet sevincini yaşadı. Öğrenciler, daha sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Erkan Eğitim Kurumları’nın en önemli yatırımlarından olan Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sanayi tesislerinin nitelikli ara eleman taleplerini karşılamak amacıyla 2013 yılında kuruldu. 80 derslikte; kimya, tekstil, makine, elektrik-elektronik ve metal branşlarında eğitim verilen okulun açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.
Kaynak: İHA