Boyner Ve YKM'ye 'Müşteri Memnuniyetini En İyi Yöneten Marka' Ödülü

Marketing Türkiye dergisi, sikayetvar.com ve Method Research Company iş birliği ile düzenlenen A.L.F.A. Awards'ta 'Müşteri deneyimini en iyi yöneten markalar' seçildi. Boyner ve YKM, 'Departman Mağazacılık' kategorisinde en iyi üç marka arasına girdi.

Boyner'den yapılan açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen ve 25 sektörde müşteri deneyimini en iyi yöneten markaların ödüllendirildiği A.L.F.A. Awards'ta 'Departman Mağazacılık' kategorisinde Boyner ve YKM mağazalarının ilk üçte yer aldığı belirtildi.

Ödüllerde, şikayetvar.com'a gelen şikayetlere yönelik olarak markaların gerçekleştirdiği şikayet yönetimlerinin temel alındığı kaydedilen açıklamada, burada şikayetçi müşterilere yönelik yılda 400 anket gerçekleştirildiği ve bu anketlerin Müşteri Deneyimi Endeksini oluşturduğu aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'A.L.F.A. Awards'ta markalar Müşteri Deneyim Endeksi baz alınarak 200 puan üzerinden ölçümleniyor. İlk 100 puanda şikayet yönetimi ölçülüyor. Bu parametreyi irtibat hızı, şikayet süreci, çözüm hızı, sonuçtan memnuniyet ve teşekkür oranı oluşturuyor. İkinci parametrede ise şikayeti yönettikten sonra müşteri algısının ne kadar değiştiği ölçümleniyor. Burada memnuniyet, bağlılık ve tavsiye etme kriterleri değerlendirmeye alınıyor. Ardından bu iki parametrenin ortalaması alınarak markaların A.L.F.A. Awards puanı ortaya çıkıyor.'

Kaynak: AA