Kütahya'da 'Küresel Çizgide Gelişen Türkiye' Konulu Konferans

AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Ar-Ge ve Eğitim Birim Başkanlığı ile Kütahya Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği, ’Küresel çizgide gelişen Türkiye’ konulu konferans, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konferansa Dumlupınar Üniversitesi öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Barış Adıbelli, Yrd.Doç. Dr. Hüseyin Önder ve Yrd.Doç. Dr Mustafa Kelebek konuşmacı olarak katıldı.

Asya Pasifik Uzmanı Yard. Doç. Dr. Barış Adıbelli, Türkiye’nin 2023 vizyonu için hızla yol aldığını belirterek, "Yerli, yüzde yüz milli bir devlet olarak, gerek dış işleri gerek iç işleri olarak tüm kadrolarımızla bu vizyona hazırlanmalıyız. Bu vizyona bizim aktaracağımız bilgiler ışığında genç nesil ortaklık edecek ve burada bütün akademisyenlere ve eğitimcilere büyük görev düşüyor" dedi.

Ekonomist Yar. Doç. Dr. Hüseyin Önder, "Osmanlı’dan bu yana bu topraklarda çeşitli kültürlere ev sahipliği yapıyoruz. Bizim gönül coğrafyamız da gönlümüz de geniş olmalı. İstanbul Taksim Meydanın da yabancı işyerleri var. Oralara girerken sıkıntı yaşamıyoruz. İngilizce yazılı t-shirtler giyip dolaşabiliyoruz şimdi Suriyeli vatandaşlara da bu gözle bakıp hoşgörülü yaklaşmalıyız" diye konuştu.

.

İslam Hukuku Uzmanı Yar. Doç. Dr. Mustafa Kelebek, "Bugün Arakan’da da Filistin’de, Bosna’da da nerde olursa olsun bir mazlum varsa bu gençlik orada olmalı. Kendi milletine ve daha sonrasında İslam milletine sahip çıkmalı. Hz. Ali’de diriliş neslinin temsilcisidir o da ayrışmaya karşı çıkmış bir arada olmanın vurgusunu yapmıştır bizimde bugün gitmemiz gereken yol budur" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: İHA