Akseki Şahinler Çok Programlı Lisesi Mezuniyet Töreni

Akseki'deki Şahinler Çok Programlı Lisesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene, Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanvekili Tuba Çalışkan Kurt, Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Tellioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Lise konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, okul müdürü ve okul birincisi Derya Kayabaşı'nın konuşmasıyla devam etti.

Okul birincisi Derya Kayabaşı, lisede geçen dört yılın hayatı öğrettiğini söyledi. Kayabaşı, 'Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.' dedi. 4 yıllık eğitim süreci boyunca iyiyi kötüyü ayırt etmeyi, insani değerleri, her zaman doğru ve dürüst olmayı, vatana millete yararlı bir birey olmayı öğrendiklerini kaydeden Kayabaşı, 'Bugün ben ve arkadaşlarım biraz heyecanlı, bir o kadar da hüzünlüyüz. Buradan okulumuzun her bir köşesine anılarımızı bırakarak ayrılıyoruz. Büyük beklentilerle girdiğimiz Şahinler Lisesi kapısından biraz coşku biraz hüzünle geleceğin doktor ve mühendis adayları olarak çıkıyoruz. Bizlere geleceğe umut dolu gözlerle bakmayı öğreten, geleceği inşa edecek olan bizleri yetiştiren öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum.' diye konuştu.

Okul Müdürü Deniz Diker de okulun 40. dönem mezunlarını verdiklerini bildirdi. Öğrencilere mutlu ve başarılı olabilecekleri bir eğitim-öğretim programı hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Diker, 'Bundan sonra yaşamınızda kendinize, ailenize, ülkenize ve insanlığa faydalı olmanızı ve Akseki Şahinler Çok Programlı Lisesi kimliğini her zaman gururla taşımanızı temenni ediyorum.' diye konuştu.

Tören, mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA