Maski, Atık Suda Balık Yetiştirdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan suyun kalitesini içinde yaşayan balıklarla kanıtladı.

Maski, Atık Suda Balık Yetiştirdi
MASKİ, en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerinde arıtılan suda balık yetiştirdi. Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılan suyla doldurulan akvaryumun içerisine japon balığı, çöpçü balığı gibi tatlı su balıkları koyularak yaşamları gözlem altına alındı. Atık su arıtma tesislerinin çıkış suyunun kalite analizlerini laboratuvar incelemesinin yanı sıra gözlem yoluyla da test eden MASKİ, arıtılan suyun canlı yaşamına izin verecek temizlikte olduğunu kanıtladı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ’nin Manisa genelinde hizmete sunduğu atık su arıtma tesislerinin arıtma süreçlerine ilişkin şöyle bilgi verdi: “Tesislerimize gelen ve giriş suyu diye adlandırdığımız evsel atık sular, çeşitli ünitelerden geçtikten sonra bakteri yardımıyla parçalanarak biyolojik arıtma işlemine tabi tutuluyor. Böylelikle arıtılan su, çıkış suyu olarak belirli kalite standartlarına uygun olarak havuzlarımızda toplanarak aktarımı gerçekleştiriliyor.”

Arıtma suyunda canlı yaşayabilmesinin, bu yatırımların önemini ortaya koyduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Daha temiz bir Manisa için mevcut bulunan ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 13 adet atık su arıtma tesisimizi çalışır duruma getirdik. Amacımız, Gediz ve Bakırçay’ın temizlenmesinde büyük öneme sahip atık su arıtma tesislerimizi bir bir işletmeye alarak daha sağlıklı bir Manisa inşa etmek. Genel müdürlüğümüzün en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerimizin geldiği noktayı da içinde beslediğimiz balıklarla gösteriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA