Şebinkarahisar'da Peynircilik Kursundaki Ürünler Beğeniye Sunuldu

Şebinkarahisar Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından düzenlenen peynircilik kursunda üretilen peynirler sergide beğeniye sunuldu.

Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, HEM binasında açılan sergide 12 kursiyerin 8 aylık eğitimleri sonucunda ürettiği 12 çeşit peynirin tadına baktı.

Erdinç, peynirlerin hepsinin lezzetinin farklı olduğunu belirterek, peynirlerin yapımında manda sütünün kullanılmasına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle mozarella peynirinin manda sütünden olmasının faydalı olacağını belirten Erdinç, şöyle konuştu:

'Manda sütünde yağ oranı fazla oluğu için yoğurt ve kaymağın da üretiminin artırılması gerekiyor. İlçede yaklaşık 250 manda bulunuyor, bu 500 adete çıkarılacak. Günlük sütün temininde kaymakamlık olarak gerekli irtibatı sağlayıp manda sütü ürünlerine ve bu ürünlere ekonomik değer kazandırarak pazar sahasının oluşması şart. 12 çeşit peynirin içerisinde Şebinkarahisar yöresine ait küp peyniri ve gravyer peyniri de yapılması gerekiyor.'

Sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Oltan Balyemez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Çamcı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA