Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Yıl Sonu Sergisi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar sona erdi. Kursiyerler, yaptıkları ürünleri yıl sonu sergisinde görücüye çıkardı.

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Yıl Sonu Sergisi
Kursiyerlerin 9 aylık el emeği göz nuru ürünler düzenlenen sergide görücüye çıkarken, özellikle el işlemeleri ve çeyizlik ürünlerin büyük ilgi gördü. Serginin açılışı Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz ve kursiyerler tarafından gerçekleştirildi.

Eski belediye binasının alt katında gerçekleşen ve 250’ye yakın eserin yer aldığı sergide göz dolduran el işlemeleri, elbiseler, çeyizlik ürünler ve bindallı davetlilerin ilgisini çekmeyi başardı. Düzenlenen sergideki ürünlerin birbirinden değerli olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Özacar, " Kursa katılan büyük bir istek ve özenle yaptıkları çalışmaları giderek profesyonelleştiren kursiyerler, 9 aylık çalışmanın eseri olan göz nurlarını bugün burada sergilemenin mutluluğunu yaşarken, bizlere de güzel görsellikler izlettiler” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Kurs Öğretmeni Ayşe Sağlam ise “ Halk Eğitim Merkezlerinin örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış fertlerin, sosyal, kültürel ve mesleki eğitim almalarını sağlayan, eksik eğitimlerini tamamlayan eğitim kurumudur. Her yaştaki, her düzeydeki kişiler Halk Eğitim faaliyetlerinden mutlaka faydalanmalıdır. Yıl boyunca 4 Nakış hocası ve 5 dikiş hocanın 56 kursiyeri tarafından oluşturulan göz nuru eşyalar sergilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA