Görme Engelli Memur Çalıştığı Okulun Kütüphanesine Kitap Bekliyor
Gaziantep’te memur olarak çalıştığı okulda kurduğu kütüphaneye 250 kitap kazandıran görme engelli Nejla Tor, okumanın önemine değinerek, kütüphaneye daha fazla kitap desteği beklediğini söyledi.

“DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZDEN YARDIM TALEP EDİYORUM”
Şu ana kadar 250 kitap kaydettiklerini belirten Nejla Tor, “Ama bizim için az bunlar. Bizim Z kütüphaneye ihtiyacımız var. Psikolojik ve kişisel gelişim kitaplarımız var, romanlarımız var ansiklopedilerimiz var, dini yayınlarımız var. Müdürüm Sayın Murat Gezer’e çok teşekkür ediyorum. onun büyük bir desteği var Talha beyin büyük bir desteği var. Ben toplamaya çalışıyorum. Ben değerli büyüklerimize Z kütüphanemizin olmasını istiyorum. Kadına şiddetin hayır olmasını istiyorum, anneye babaya saygısının olmasını istiyorum gençlerimizin. O yüzden de ilim öğrenmeliler, kitap okumalılar, kitap okumalarını istiyorum. Değerli büyüklerimizden bize yardım edip Z kütüphanesinin yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
“GÖRME ENGELLİYİM AMA YİNE DE OKUMAYA DEVAM EDİYORUM”
Okumanın önemine değinen Nejla Tor, “Ben de görme engelliyim yine de okuyorum. Sosyal hizmetler mezunuyum. Sosyoloji bölümünü okuyorum. İkinci üniversitemi okuyorum. Okumanın yaşı yok, sınırı yok. Okumak bir aydınlıktır. İnsan okudukça aydınlığa çıkar. O yüzden gençlerimizin aydınlığa çıkması için büyüklerimizden Z Kütüphanesi talep ediyorum. Ben toplaya bildiğim kadar topluyorum ama bir büyük el atarsa, insanlar paylaşırsa daha da büyüyecektir, çığ gibi büyüyecektir. Belki biz de kitap göndereceğiz, belki biz de bağış yapacağız. Burada kitap okuyoruz, kitap söyleşisi yapıyoruz ve birçok öğrencimiz şu anda ailelerden de ben olumlu tepkiler alıyorum. İşte, Oğlumuzun sizin sayenizde düzeldiler, daha ahlaklı oldular diye bana teşekkür ediyorlar. O yüzden ben çok mutluyum bu konu da. Okulda fotokopi çekiyorum, kütüphaneden sorumluyum, kütüphaneyle ilgileniyorum” diye konuştu.
