Adıyaman Kyk Ekibinden Suriye Kampına 'Gönül Bağı' Ziyareti

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adıyaman İl Müdürlüğü yönetici ve öğrencileri tarafından ’Gönül Bağı’ Projesi kapsamında Suriyeli vatandaşların barındığı çadırkente ziyaret gerçekleştirildi.

Adıyaman Kyk Ekibinden Suriye Kampına 'Gönül Bağı' Ziyareti
KYK Genel Müdürlüğü’nün ‘Gönül Bağı Projesi’ kapsamında KYK Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından Suriyeli vatandaşların kaldığı çadırkente yöneticiler ve öğrenciler ziyaret gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner ziyarette bulunan öğrencilere çadırkent idare binasında yaptığı kısa bilgilendirme toplantısında, “Çadırkent kurulurken üç-beş ay sonra savaş biter ve bu kardeşlerimiz vatanlarına geri döner diye düşünmüştük. Fakat beşinci yılın içerisindeyiz. 10 bin kapasiteli kampta insanların her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Kendilerine verilen gıda kartlarıyla alışverişlerini kendileri yapan Suriyeli vatandaşların, sağlık, eğitim, güvenlik ihtiyaçları da tarafımızdan karşılanarak, son derece güvenli bir ortamda yaşamlarına devam etmektedirler” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman İl Müdürü Sami Köroğlu ise konuşmasında, “Bu programı organize etmemizde bizlere her türlü yardımı yapan, çadırkentte bizleri ağırlayan Vali Yardımcımız Yunus Emre Altıner’e katkılarından ve ilgilerinden ötürü çok teşekkür ederim. Burada bulunmak, savaş mağduru insanları televizyon programlarında görmek gazete kupürlerinden okumaktan daha anlamlıdır. Suriye’den Türkiye’ye gelen insanların gözlerinin içine bakarak empati kurabilmek, barındıkları çadırın birinde oturup ne yaşadıklarını anlamak, misafirperver olduklarını göstermek için çabalayışlarını, çocukların gözlerindeki masumiyeti görmek çok farklı bir duygu. Devletimizin sağladığı bu güzel imkanlara rağmen, vatan özlemlerini hissetmek, sohbetlerde bunu bizzat duymak, bir yandan hüzün bir yandan da birlik, beraberlik, huzur ve refahımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak etmemize neden oldu. Yurt öğrencilerimizin de yaptığımız ziyaret ilanına duyarsız kalmayarak, büyük bir gönül bağı ile buraya gelme istekleri beni son derece mutlu etti. Genç öğrencilerimizin ve burada gördükleri kısa süreli de olsa yaşadıkları tecrübeleri diğer öğrencilerle de paylaşmalarını, bu ziyaretten tıpkı bizler gibi ders çıkaracaklarını umut ediyorum” şeklinde ifade etti.

Öğrenciler ise burada bulunmanın anlamlı olduğunu vurgulayarak, KYK İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti. Yaklaşık 85 öğrenci ve yöneticilerle ziyarette bulunan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü Suriyeli çocuklar ve ailelere hediyeler takdim ederek mutluluklarına şahitlik ettiler

Gelirken heyecanlı olan öğrencilerin dönüşte hüzün dolu halleri gözlerden kaçmazken vatan kavramını kalplerinin en derin noktasına kadar hissettikleri görüldü.

Kaynak: İHA