Fatsa Müftülüğü Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, Ramazan ayı için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Fatsa Müftülüğü Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı
Fatsa Müftüsü Hüseyin Can konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı için hiçbir eksiğimiz olmadığını ve tam olarak hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Şu an Fatsa olarak hiçbir sorunumuz yoktur. Bir kere boş kadromuz bulunmuyor. Bütün kadrolarımız doludur. Ara sıra tayinlerden dolayı bir ya da iki camide on beş günlük, bir aylık intikaller oluyor. Bu da rutin giden bir süreçtir. Camilerimizin boş olduğu anlamına gelmez. Zaten kırsaldaki ilçelerde zaman zaman on, on beş camide boşluklar oluşurken, Fatsa’da hiçbir zaman böyle bir durum yaşanmıyor. Fatsa birçok bakımdan cazip bir bölge. Özellikle ulaşım noktasında her zaman tercih edilen bir yer olmuştur. Arkamızda bulunan ilçelerin tamamı Fatsa’yı tercih etmektedir. Hatta Ünye ve Gürgentepe bile öyledir. Bu noktadan bakıldığında, camilerin boş kalması gibi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Memur arkadaşların Fatsa’da daha rahat ettiğini düşünüyorum” dedi.

Can şöyle devam etti: “Ramazan ayında ne yapacağımızı konuşmak için arkadaşlarımızla sık sık toplanıyoruz. Bu kapsamda vaaz programlarımızı hazırladık. Hangi vaiz, nerede, ne konuşacak? Veya müftü nerede konuşacak? Şimdiden bunları belirliyoruz. Genellikle vaazlarımızı Orta Büyük Cami’den merkezi sistemle vereceğiz. Ama diğer camilerde vaaz verilirse, o camilerde olan cemaatimiz, merkezi sistemden verilen vaazın kesilmesi suretiyle o arkadaşımızı dinleyecek. Vaaz verilmeyen camilerde, cemaatimiz merkezi sistemden verilen vaazı dinlemeye devam edecek.”

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 100 TL’LİK KARTLAR DAĞITILACAK"

Diyanet Vakfı kanalıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda paketleri dağıtacaklarını anlatan Can, "Onlar bize kart gönderecekler. Fatsa Diyanet Vakfı’nın da katkılarıyla bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu sene için başkanlığımızdan 500 kart istedik. Kartlarımız 100 TL’lik olacak. Dolayısıyla vatandaşa gıda paketlerini biz götürmüyoruz. Anlaştığımız marketler ya da alışveriş merkezlerinden bu miktarda alışveriş yapılabilecek. Bunu da ihaleyle yapıyoruz. Böylece vatandaşımız neye ihtiyacı varsa gidip istediğini alabilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA