EXPO Antalya 24 Saat Kameralarla Korunacak

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'nın güvenliği için özel bir polis merkezi oluşturulacak Antalya Valisi Türker: 'Sadece EXPO ve civarına hizmet verecek bir polis merkezini kurmuş oluyoruz. Böyle bir çalışma tarzı olarak düşündüğümüzde Türkiye'de ilk olduğunu söyleyebilirim'

AYŞE YILDIZ - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya sergi alanı, yerleştirilecek son teknoloji ürünü kamera sistemleri ile 24 saat izlenecek.

Sergi alanında son hazırlıklar sürdürülüyor, güvenlik tedbirleri için de çalışmalar gerçekleştiriliyor. EXPO 2016'nın güvenliği için İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve EXPO Genel Sekreteri Kazım Aydın'ın imzaladığı protokol çerçevesinde tedbirler alınıyor.

Milyonlarca ziyaretçinin beklendiği EXPO 2016 Antalya kapsamında güvenlik tedbirleri alınıp alana kameralar yerleştirilerek meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edilebilecek.

Antalya Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya için 'hummalı' çalışmalarda sona gelindiğini, açılışın 22 Nisan'da törenle yapılacağını söyledi.

EXPO'nun çok ciddi bir yatırım olduğuna dikkati çeken Türker, 'Hem devlet bütçesinden hem burada çeşitli kurumların çok ciddi katkısı oldu. Bu projenin Cumhurbaşkanımızın himayesinde olması bize gerçekten güç verdi. Devlet düzeyinde bir sahiplenmeyi beraberinde getirdi.' dedi.

- '600'e yakın özel güvenlik görevlisi olacak'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başkanlığında, Antalya'daki ekibin çok hummalı bir çalışma yaptığı bildiren Türker, hem devletin sahip bulunduğu imkanların hem de özel sektörün neler başarabildiğinin en güzel örneğinin EXPO 2016 Antalya olduğuna dikkati çekti.

EXPO için önemli güvenlik tedbirlerinin alındığını anlatan Türker, 'Zaten böyle bir turistik bölgede, Türkiye ekonomisi bakımından önemli bir yörede her türlü güvenlik tedbirini en küçük bir riske bile yer vermeden almanın gayreti içerisindeyiz.' diye konuştu.

Türker, EXPO'da alınan güvenlik önlemleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

'Bir taraftan özel güvenlik personeli var, ciddi oranda onlar istihdam edilecek 24 saatlik olarak. Aynı şekilde teknolojik imkanlarla da kamera sistemleri alanı izleyip güvenlikle ilgili tedbirlerimizi almış oluyoruz. Bir taraftan da Türkiye'de uygulanan sistemin dışında bir polis merkezi sistemi uygulayarak buraya çocukların, ailelerin, yabancıların da geleceğini dikkate alarak, çok çeşitli branşlardan polislerimizden oluşan bir polis merkezi oluşturacağız. Dolasıyla burası 24 esaslı olarak güvenlik altında olacak.'

- 'Polis merkezi, Türkiye'de ilk'

EXPO 2016 Antalya sergi alanında 600'e yakın özel güvenlik görevlisi bulunacağını vurgulayan Türker, 'Polisle ilgili planlamaları yapıyoruz. Sadece EXPO ve civarına hizmet verecek bir polis merkezini burada kurmuş oluyoruz. O da böyle bir çalışma tarzı olarak düşündüğümüzde Türkiye'de ilk olduğunu söyleyebilirim.' dedi.
Kaynak: AA