Bursa'nın Doğusu Da Sağlıklı Altyapıya Kavuştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 26 milyon liralık yatırımla Barakfakih, Serme ve Dışkaya TOKİ bölgelerinin atık suları artık arıtılacak.

3,5 kilometre atık su ve yağmursuyu hattı imalatı yapıldı.
Tesisler Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Uzun yıllardır bölgenin en önemli beklentisi olan, gecikmiş bir yatırımı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’mızın doğusunda Kestel, Gürsu ve Barakfakih’in 10’larca yıldır beklediği bir yatırımı nihayet tamamladık. Bu bölgede derelerin temiz akması ve kanalizasyon atıklarının arıtma sistemine yönlendirilmesi için yaklaşık 26 milyon liralık önemli bir yatırımı tamamlamış bulunuyoruz. İşte Bütünşehir bunun için var, böyle büyük bütçeli yatırımların yapılması için Bütünşehir uygulamasına geçildi. Daha önce bu bölgelerdeki atıklar Cenup kanalına oradan da Deliçay’a akıyordu. Yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden bağımsız olmadığı için en ufak yağmurlarda bile Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi içinde kanalizasyonla karışık göletler oluşurdu. gelişmiş şehirlerde bulunan ileri sistemleri bu bölgeye kazandırdık. Hayırlı olsun” dedi.
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da bu bölgelerde yıllarca sıkıntı çekildiğini belirterek, “Kanalizasyon ve yağmur suları hattı olduğu için özelikle Barakfakih Sanayi Bölgemizde en ufak bir yağışta atık sular taşıyordu. Ovadaki tüm arazi de sıkıntı altına giriyordu. Gürsu TOKİ’den başlayıp, Serme ve Barakfakih’i de içine alan büyük bir çalışma yapılmış. Emekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mahmut Boz ve Barakfakih Muhtarı Ahmet Akbulut da bölge için hayati önem taşıyan yatırım için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Kurdele gezip, tesisleri hizmete açan Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra butona basarak tesisleri devreye aldı.
