Malatya'da 'Aile İçi İletişim' Semineri

Malatya Aile Danışma ve Destek Merkezi, Kuluncak ilçesinde 'Aile İçi İletişim Semineri' düzenledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı olarak hizmet veren Aile Danışma ve Destek Merkezince (MADEM), Kuluncak ilçesinde 'Aile İçi İletişim Semineri' düzenlendi.

Seminere katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, son dönemlerde özellikle sosyal medyanın gelişmesiyle gençlerin aileden daha kopuk yaşamaya yöneldiğini belirterek, televizyon yayınlarının aile ortamını son derece tahrip ederek, aile değerlerini basitleştirdiğini kaydetti.

Birey ve yerel yönetimler olarak değerlerin korunması için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Çakır, 'Gençlerimizin kendilerini bildiği kadar aile ilişkilerini, toplum ilişkilerini iyi tutmalarını istiyoruz. İyi bir öğrenci, iyi bir evlat olmaları yönünde eğitim çalışmaları yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir ise, eğitim ve öğretimin sadece matematik, kimya, fen bilgisinden ibaret olmadığını belirterek, aile içi eğitimin önemine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Özdemir, Çakır'a bakır işleme kahve takımı hediye etti.

Seminere, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kuluncak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bahar, bazı daire başkanları ve vatandaş katıldı.
Kaynak: AA