23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Yatağan Mahallesi'nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına katılan mahalle sakinleri, çocuklarıyla birlikte şenlik havasında geçen bayramın mutluluğunu yaşadı.

Gürpınar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi'ndeki okulun düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan mahalle sakinleri, çocuklarıyla birlikte şenlik havasında bir bayramın mutluluğunu yaşadı.

Gürpınar'a bağlı Yatağan Mahallesi'nde Avukat Mehmet Yıldız İlkokulu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından sahne alan öğrenciler, okudukları şiirleri, gösteri ve yarışmalarda sergiledikleri performansla, okul bahçesini dolduran köy sakinlerinden büyük alkış aldı.

Bayraklarla ve süslerle donatılan şenlik alanında öğrencilerin bayram heyecanını paylaşan veliler ise, cep telefonlarıyla çocuklarını kaydetmeye çalıştı. Yoğun ilgi Köyün ileri gelen yaşlıları ise bahçeye bırakılan sıralarda gösterileri takip etti.

Kutlama sonunda Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çeken okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve veliler, köyde şenlik havasında geçen kutlama sonrası çocuklarıyla birlikte okuldan ayrıldı.

Kaynak: AA