Turizm Haftası Etkinliklerinde Kara Çorba İkramı

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ilçeye has ’Kara Çorba’ dağıtımı yapıldı.

Turizm Haftası Etkinliklerinde Kara Çorba İkramı
Şehit Ayhan Sütçü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Bekir Cansız, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışı ile başladı.

Kaymakam Cansız ve beraberindekiler görevli öğretmen tarafından bilgiler alarak sergiyi gezdiler. Ayrıca programda ilçenin önemli tatlarından Kara Çorba ve Banak ikramı yapıldı.

Pınarbaşı ilçesinin turizm anlamında çok büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Kaymakam Cansız, "Pınarbaşı ilçemiz, Kastamonu ilimizin turizm anlamında çok zengin ilçelerinden biri. Doğa turizmi anlamında kanyonlarımız, şelalemiz, mağaralarımız ve yaylalarımız bir çok turistin ilgisini çekmektedir. Bunun yanı sıra yemek kültürü ve kıyafet kültürü anlamında da bir çok güzelliğe sahibiz. Yemek çeşitlerimiz arasında bulunan Kara çorbamız ve Banak ilçemize gelen misafirlerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Bir çok alanda çeşitliliği bulunan ilçemizde, turizm haftasında bu etkinliği düzenleyen başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim’’ dedi.

Kaynak: İHA