'İdama Mahkum Olmuş Bir Gencin Gözünden Yeni Türkiye' Konferansı

Yazar Köse: 'Şu an dünyada Türkiye odaklı küresel bir 28 Şubat yaşıyoruz'.

Star Gazetesi yazarı Yakup Köse, 'İdama Mahkum Olmuş Bir Gencin Gözünden Yeni Türkiye' konferansına katıldı.

Üniversiteli AK Gençlik tarafından İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Köse, 28 Şubat sürecinde ortaokul öğrencilerinin cezaevine atıldığını, kendisinin de Antalya İmam Hatip Lisesinde öğrenci olduğu dönemde gözaltına alındığı belirtti.

Gözaltına alındığında 14 yaşında olduğunu anlatan Köse, bu süreçte örgüt üyesi olarak lanse edildiğini, 7 gün sorgulandığını bu sorgu esnasında kendisine imzalatılanlarla mahkemeye sevk edildiğini söyledi.

Tutuklanarak Antalya Cezaevine gönderildiğini, burada 13 gün hücrede kaldıktan sonra Aydın Nazilli E Tipi Cezaevine sevk edildiğini kaydeden Köse, yaşı küçük olmasına karşın yetişkin suçluların bulunduğu cezaevinde kaldığını anlattı.

28 Şubat'ın bitmediğini ileri süren Köse, şöyle devam etti:

'28 Şubat'ın bittiği falan yok. Her zaman kendini yenileyebilen hücrelere ayrılmıştır. Bu yeri geliyor suretini 27 Nisan muhtırasıyla gösteriyor, yeri geliyor 17- 25 Aralık şeklinde gösteriyor. Ama her zaman devam ediyor. Şu an dünyada Türkiye odaklı küresel bir 28 Şubat yaşıyoruz. Batı odakları her zaman fırsat bulduğu müddetçe bize operasyon yapıyor. Algı operasyonlarına son zamanlarda maalesef yenik düşmeye başlıyoruz. Batı o karanlık elini bizden çekmiyor, algı yönetmenleri çok iyi çalışıyor.'

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Köse, gençlerin olayları iyi analiz edebilmeleri için çok okumaları gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: AA