Yozgat'ta 'Spor Vadisi' Projesi Çalışmaları

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, şehrin sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak 'Spor Vadisi' projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Yazıcı, Nohutlu Tepe ile Küçük Kirazlı Göleti arasında uygulanan çalışma alanında gazetecilerle incelemelerde bulundu.

Yazıcı, Spor Vadisi'nin en kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Vadinin üç etaptan oluştuğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

'Burası çevre illerde bulunmayan kapasite ve genişlikte bir sosyal alan olacak. Bin 900 dönüm alan üzerine inşa ediliyor. Kompleks 3 etaptan oluşuyor. Birinci etap kendi içinde iki kısımdan oluşuyor. Birinci etabın ilk kısmında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, İl Tipi Gençlik Merkezi ve Rıza Kayaalp Sporcu Fabrikası olmak üzere üç muhteşem eser yer almakta. Birinci etabın ikinci kısmında ise her yaştan Yozgatlıya hitap edecek tüm açık spor alanları ve 3 basketbol sahası, 3 voleybol sahası, 3 pota sahası, 2 mini futbol sahası, 2 tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış duvarı, kaykay pisti, gazebolar, 6 seyir terası, uçurtma tepeleri, 735 kişilik açık anfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar, koşu pisti, çocuk parkları, engelli fitness spor aletleri, kafeterya yer almakta.'

Yazıcı, her kesime hitap edecek Spor Vadisi'nin, Yozgat’ı geleceğe hazırlayan en önemli yatırımlardan biri olacağını belirtti.

İkinci etap çalışmalarının projeleri hazırlandığını ve gelecek hafta ihaleye çıkılacağını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

'İkinci etapta ilimizin en büyük eksiklerinden olan sosyal hayatı canlandıracak birçok tesis yer alacak. Spor Vadisinin en zor aşaması olan yol ve alt yapı çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından tamamlandı. Bundan sonra çalışmalarımız Spor Vadisinin esas görüneceği kısım olan ikinci etapta yoğunlaşacak. Tamamlandığında bölgesinin ve ülkemizin en güzel mekanlarından biri olacak. Bu etap içerisinde otağ tepe, 16 otağ çadır, ok tesisi, at biniciliği, dağ kızağı, macera parkı ve lunapark, bungalov evleri ve sosyal tesisleri, restoran, Bozok ekspres ve tünel, kayık ünitesi ve iskeleleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, köprüler, kır kahvesi gibi sosyal alanlar yer alıyor. Bu alanların yapımını yaz sonuna kadar bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız.''

Vali Yazıcı, daha sonra gazetecilerle Spor Vadisi içindeki gölette tekne turu yaptı.

Kaynak: AA