Çilek'ten Bebek Karyolasına 'Teleskopik Yöntemli Asansör Sistemi'

Çilek, bebek karyolasına yönelik AB standartlarına uygun teleskopik yöntemli asansör sistemini geliştirerek bu projenin patentini aldı.

Çilek tarafından yapılan açıklamaya göre, tasarladığı ürünlerde güvenlik ve fonksiyonelliği ön planda tutan şirket, bebek karyolaları için tehlike teşkil eden parmaklık sorununa çözüm buldu.

Kullanıcıdan gelen talepler doğrultusunda ürünlerini geliştirmeye önem veren Çilek, uzun yıllardır 'klasik asansör' korkuluklu karyola arayan müşterilerine AB standartlarına uymaması ve tehlike teşkil etmesi sebebiyle olumsuz yanıt vermek zorunda kalıyordu.

Çilek tasarım ekibi, gelen talepler üzerine yaptığı araştırma ve çalışmalar sonucunda teleskopik yöntemli asansör sistemini geliştirerek, bu projenin patentini aldı. Böylelikle, Çilek bebek karyolasında AB standartlarına uygun, tehlike teşkil etmeyen asansörlü korkuluk sistemi devri başladı.

Şirket ayrıca, bebek karyolalarının boyutunu da büyüttü. Bebeklik ve hatta çocukluk döneminde de rahatlıkla kullanılabilsin diye bebek karyolaları, komodin ve yan korkulukları çıkarıldığında 80x180 santimetre ebatlarına sahip oluyor. Bebek karyolalarının altında bulunan alt karyolalar ise hem yerden tasarruf hem de rahat bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

Kaynak: AA