Müezzinoğlu'ndan Sigarada Siyah Paket Uygulaması Açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigarada ’siyah paket’ düzenlemesiyle ilgili henüz bir karar verilmediğini ifade ederek, "Değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir teklifi. Avustralya’da bu uygulanıyor, ama artı ve eksi boyutları var" dedi.

Sigarada siyah paket ile ilgili sorulan soruya Müezzinoğlu, "Sigarada ’siyah paket’ düzenlemesiyle ilgili henüz bir karar verilmedi. Değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir teklifi. Avustralya’da bu uygulama var, ama artı-eksi boyutları var. Bu boyutları değerlendirdikten sonra sayın başbakanımıza durumu sunacağız. Onun verdiği karara göre de meclise bakış açımızı aktaracağız" açıklamasında bulundu.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının ateşe verdiği diyaliz merkezinin sorulması üzerine Müezzinoğlu, "Terör örgütünün insanlık dışı eylemlerini akılla, insani değerlerle ölçebilmek mümkün değil. Biz bunu artık neredeyse kanıksadık. Çünkü ambulanslarımıza ateş ettiler. Direksiyon başında acil hastaya giden şoförümüzü katlettiler. Ambulans ekiplerimizi alıkoydular, hastanelerimize bomba yüklü araçlarla tahrip ettiler. yaklaşık 45 civarında aile sağlığı merkezimizi tahrip ettiler. Terörün bu insanlık dışı yüzünü vatandaşlarımız gördü. Çok kısa süre sonra ümit ediyorum ki ya kazdıkları çukurlara gömülüp gidecekler ya da arkalarına bakmadan kaçıp gidecekler" şeklinde konuştu.
