Terör Mağduru Meslektaşlarına Moral Desteği

Dünya Kuaförler Konfederasyonu tarafından geçen yıl İtalya'da düzenlenen yarışmada ikinci olan Kadir Alkan, terör saldırıları nedeniyle mağdur olan Diyarbakırlı meslektaşlarıyla bir araya geldi Alkan: 'Kuaförlere moral vermeye geldik. Meslektaşlarım için elimden geleni yapmaya çalışıyorum'

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası (DİBEKOD) tarafından Diyarbakır'da terör mağduru berber ve kuaförlere moral etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Kongre Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Dünya Kuaförler Konfederasyonunca düzenlenen yarışmada dünya ikincisi olan Kadir Alkan tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemil Değirmenci, yaptığı açıklamada, esnafın motivasyonunu arttırmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Bölgede 4-5 aydır süregelen olumsuzluklar nedeniyle esnafın sıkıntılar yaşadığını kaydeden Değirmenci, şöyle konuştu:

'Hizmet sektörü olarak müşterilerimize iyi hizmet sunmak zorundayız. Bu vesileyle berber arkadaşlarımızın motivasyonunu artırmak amacıyla Kadir Bey'den rica ettik buraya kadar geldi. Burada bir motivasyon organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bizlerin oda olarak meslektaşlarımıza sunabileceğimiz sadece manevi desteklerdir. Maddi desteklerle ilgili esnafımızın beklentileri çok yüksek. Daha önce Sur Bölgesi'ndeki esnafımıza 3 bin lira destek verildi, ama bütün bölgede ve Diyarbakır'da bulunan arkadaşlarımızın faizsiz krediyle ilgili yüksek beklentileri var. '

Alkan da olaylar nedeniyle dükkanları bir süre kapalı olan esnafa moral vermek için Diyarbakır'a geldiğini belirterek, 'Avrupa'da gördüğüm yenilikleri, aldığım diğer eğitimlerle harmanlayarak burada meslektaşlarımla paylaştım. Saç kesimi eğitimi, müşteriyle diyalog, bunların hepsini arkadaşlara göstermeye çalışıyoruz. Kuaförlere moral vermeye geldik. Meslektaşlarım için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.' dedi.

Kaynak: AA