Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ölüler rehin tutulurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu dönemindeki SSK'yı anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ölüler rehin tutulurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ölüler rehin tutulurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastane açılışında konuştu. 

Erdoğan'ın gündeminde SSK'nin Kılıçdaroğlu dönemindeki yılları vardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hastalara senet imzalatılır, senet ödenmezse o kişi rehin tutulurdu. Daha ileri gideceğim: ölü bile parası ödenmezse morgda rehin tutulurdu.' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın SSK'nın başında olduğu dönemi lütfen araştırın. Hastanelerin durumu neydi, onu öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset. O dönemlerde acil serviste insanların nasıl can çekiştiğini iyi biliriz. Vatandaşın doktorun verdiği ilacı çok iyi biliriz. Bırakın odalarda tuvaleti, katta tuvaletler kan revan içinde olduğu dönemi çok iyi biliriz. Kimdi o zamanlar genel müdür, bu beyefendi. Hastalara senet imzalatılır, senet ödenmezse o kişi rehin tutulurdu. Daha ileri gideceğim: ölü bile parası ödenmezse morgda rehin tutulurdu.

Erdoğan, sözlerinin bir bölümünde ise isim vermeden Fethullah Gülen'e yüklendi. Gülen'in Pensilvanya'ya kaçtığını ifade eden Cumhurbaşkanı, 'Neden kaçtın? Ne işin var orada? Suçsuz isen buraya gel. Neden gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Ne işin var orada, gel." dedi.