Yakalanan Suriyeli Göçmenden Cumhurbaşkanına Sevgi Gösterisi

Aydın’ın Didim ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye kalkışan Suriye uyruklu 65 göçmen yakalandı. Kaçakların içerisinde yer alan Suriyeli Muhammed, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Yakalanan Suriyeli Göçmenden Cumhurbaşkanına Sevgi Gösterisi
Edinilen bilgiye göre; Didim’den yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye kalkışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 65 kişilik göçmen grubu Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Fener Koyunda yakalandı.

Yakalanan göçmenlerin Lazkiye ve Halep’ten geldikleri öğrenilirken göçmenlerin içerisinde bulunan 4 çocuk babası Suriyeli Muhammed neden kaçtıklarını ve savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Savaş sonrasında kardeşlerinin birinin kayıp olduğunu diğerinin ise ayaklarını kaybettiğini belirten Muhammed 4 kişilik ailesiyle Didim’e geldiğini söyledi.

İş bulamadığını ve bu nedenle Avrupa’ya gitmek istediğini anlatan Muhammed Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ayrı bir sevgi taşıdığını dile getirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğünce yakalanan göçmenler otobüsle bulundukları yerden alınarak işlemleri yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Kaynak: İHA