Çelikcan Açıklaması 'Yüreğir'de Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Var'

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kadınlarımız ve annelerimiz insanlık var olduğu günden bu yana merhametin, şefkatin özverinin ve karşılıksız sevginin bitmez tükenmez kaynağı olmuşlardır. Hayatımızdaki en değerli, en önemli varlıklarımızdırlar” dedi.

Çelikcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında kadınların toplumları doğuran, aile birliğinin temel taşı ve hayatın en önemli varlığı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Toplumun en temel ögesi olan kadınların yaşadığı sorunları biliyor, bu yüzden sosyal projelerimizin tamamının merkezine kadınlarımızı koyuyoruz. Toplumu doğurduğu gibi eğiten ilk ve en önemli öğretmenlerimiz de kadınlardır. O yüzden bir ülkede yapılacak en stratejik ve değerli yatırım o ülkenin kadınlarına yapılan yatırımdır. Çünkü bu gelecek nesillerin kaderine etki edecektir. Belediyemizin meslek edindirme, eğitim, spor ve dinlence eksenindeki her hizmetinde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hizmete açtığımız 11 Kültür Evimizi hizmete açarken önceliğimiz kadınlarımızdı. Hükümetimizin son yıllarda özellikle kız çocuklarımızın okullu olma oranlarında yaptığı çalışmalar, bizler içinde övünç kaynağıdır. Kadın ailenin, ailelerde toplumların temelidir"

Çelikcan, mesajında dana sonra şunları kaydetti:

"8 Mart tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Umarım her yıl yapılan bu kutlamalar kadınlarımızın sosyal ve ekonomik sorunlarının azalmasına sebep olur. Bizler kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyetin gösterilmesi, en yüksek değerin verilmesi gerektiğini belirtiyor, bu vesileyle başımızın tacı, yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyorum.”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bütün belediye çalışanlarına gül dağıtacak. Çelikcan, ayrıca Yavuzlar, Kozan Yolu ve Optimum Alışveriş merkezindeki esnafa ve vatandaşlara da gül dağıtacak.

Yüreğir’de yaşayan en yaşlı kadın ve yeni doğan bebek evleri ziyaret edilecek.
Kaynak: İHA