'Yerel Ve Küresel Vesayet Karşısında Siyaset' Söyleşisi

Çağrı-Der Zonguldak temsilciliği tarafından 'Yerel ve Küresel Vesayet Karşısında Siyaset' konulu söyleşi düzenlendi.

Araştırmacı Yazar Hamza Türkmen, Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda yaptığı konuşmada, Birinci Dünya Savaşı sonrası tüm ümmet coğrafyasının Batılı güçler tarafından işgal edildiğini söyledi.

Bu işgalin Müslümanların kendi iç dinamizmini kaybetmesinden kaynaklandığını belirten Türkmen, 'Bu hal içerisinde olan coğrafyalarımızda başımıza ulusal devletler kuruldu. Bu ulusal devletler bir nevi Batının bizim dünyamıza ihraç ettiği bir sömürge planıydı. Ümmet ve kardeş bağımızdan koptuk. Yeni yeni üretilen ırk temelli senaryolarla ulus toplumlara döndük' diye konuştu.

Türkmen, bu formun bütün ümmet coğrafyasına dayatıldığını ileri sürerek, sözlerine şöyle devam etti:

'Küresel kuşatma altındayız. Müslümanlar olarak bugün ümmet coğrafyasında Kuranı bütünlükte, İslam'ın bütün kaidelerini önemseyen ve hukuki düzenlemelerini buna göre yapan bağımsız, müstakil bir tane devlet yoktur. Bu hale geldik. Bu hem yerel hem de küresel vesayetimizi ifade ediyor. Müslüman coğrafyalarda ümmeti yeniden uyandırmak, dirilmek, canlandırmak kaygısı dünyalıların ortak şiarı, hedefi, stratejisidir. Türkiye'de Müslümanları bilinçlendirmek, uyandırmak, bir alan açmak istiyorsak aynı çizgide yürüyeceğiz. Tüm İslam dünyasında İslami ilkelerle özgün, bağımsız bir toplum üretimi yok. Müslümanların İslami dirlikleri zaaf içinde. Dağılmış ümmetin çocuklarıyız. Yeniden öbek öbek toparlanmaya çalışıyoruz. Düne nispeten bugün çok iyi yerdeyiz. Yeterli değiliz. Muhtemel gelişimimizden emperyalizm korkuyor. Bizi sindirmeye çalışıyor. Biz onların kuşatıldığı sahnede yaşıyoruz. Bu kuşatılma içinde biz onların sisteminde alan açmaya çalışıyoruz.'

Söyleşi, Türkmen'in katılımcıların soruları cevaplamasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA