Paris Hazır Giyim Moda Haftası

Japon tasarımcı Tsumori Chisato'nun 20152016 SonbaharKış koleksiyonu Paris'in tarihi restoranlarından Maxim's'de tanıtıldı.

Japon tasarımcı Tsumori Chisato, 2015-2016 Sonbahar-Kış sezonu için hazırladığı koleksiyonu Paris Hazır Giyim Moda Haftası kapsamında Paris'in tarihi restoranlarından Maxim's'de tanıttı.

Maxim's'in tarihi salonlarında düzenlenen 28 parçanın tanıtıldığı defilede, ağırlıkla elmas şekilli ayrıntıların işlendiği kıyafetler sergilendi. Geleneksel Japon giyim anlayışını Paris stiliyle birleştiren Chisato, koleksiyonunda çok renkli parçalara yer verdi.

Defile sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Chisato, renklerin bol kullanıldığı ve geometrik şekillere yer verildiği yeni koleksiyonunda gökkuşağından, prizma ve elmaslardan esinlendiğini ve gökkuşağının tüm renklerini kullandığını söyledi.

Sonbahar-Kış sezonu için jakar kumaşa ağırlık verdiğini ifade eden Chisato, yeni koleksiyonundaki en önemli farkın, kıyafetlerin Japonya'da ileri teknolojiyle özel olarak üretilmiş deri görünümlü işlemelerle zenginleştirilmesi olduğuna dikkati çekti. Chisato, ayrıca çizdiği desenlerin jakar ve deri görünümlü kumaşlara aktarıldığını belirtti.

Kariyerine 1977'de Japonya'da ünlü moda markası Issey Miyake bünyesinde başlayan ve 1980'li yıllarda bu markanın baş tasarımcılığını yapan Chisato, 1999'dan beri Paris'te kendi tasarladığı koleksiyonlarını modaseverlerle buluşturuyor.
Kaynak: AA