İZU Rektör Yardımcısı Arı, Görevinden İstifa Etti

Arı: 'Medya ve sosyal medyada çıkan haberlerin, ilme ve bilgiye son derece önem veren ve bu misyonu şiar edinmiş mensubu bulunduğum üniversiteme zarar vermemesi için, rektör yardımcılığı görevimden istifa ediyorum'.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZU) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Arı yaptığı yazılı açıklamada, katıldığı bir televizyon programındaki sözlerinin sosyal medyada sorunun genel çerçevesinden kopartılarak yanlış anlaşılmaya mahal verdiğini gördüğünü aktardı.

Tartışmaların bu eksik bilgi üzerinden sürdürüldüğünü üzülerek müşahede ettiğini belirten Arı, şunları kaydetti:

'Söz konusu televizyon programında ifade etmek istediğim; halkımızın olayları değerlendirirken gösterdiği derin ferasetidir. Tarih boyunca bizi ayakta tutan bu en önemli etken, programda özellikle vurgulanmış ve korkuya mahal olmadığı ifade edilmiştir.Anadolu insanının alim olmayanlarının da arif olduğu ve irfanının cehaletle özdeşleştirilemeyeceği programın tamamının seyredilmesi halinde açıkça anlaşılacaktır. Benim bizzat bir ilim adamı olarak, tahrif edilerek aktarıldığı şekliyle 'cahilliğin' kıymetli olduğunu söylemem ve cehaleti methetmem mümkün değildir.Medya ve sosyal medyada çıkan haberlerin, ilme ve bilgiye son derece önem veren ve bu misyonu şiar edinmiş mensubu bulunduğum üniversiteme zarar vermemesi için, rektör yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.'
Kaynak: AA