Afyonkarahisar'da 'Hediyem Kur'an Olsun' Kampanyası

Türk Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Hediyem Kur’an olsun' projesine Afyonkarahisar Belediyesinden destek geldi.

Türk Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Hediyem Kur’an olsun' projesine Afyonkarahisar Belediyesinden destek geldi.

Afyonkarahisar Belediyesi, başlattığı 'Hedef 60 bin Kur'an-ı Kerim' kampanyası ile projeye katkı sağlamayı hedefliyor.

Vali Hakan Yusuf Güner ve İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile İl Müftülüğünde bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Diyanet Vakfının son yıllarda Türkiye'de ve dünyanın dört bir köşesinde Kur'an-ı Kerim ihtiyacı olanlara bağışlar yoluyla yardımcı olduğunu söyledi.

Kendilerinin de bu kampanyaya destek verme kararı aldıklarını belirten Çoban, 'Belediye personelimiz kampanyaya kişi başı 400 lira destekte bulundu. Biz de 100 bin lira daha katkı sağlayacağız. 30 bin adet Kur'an-ı Kerim'le kampanyaya destek olduk. Hedefimiz 60 bin Kur'an göndermek. Böyle bir kampanyaya öncülük ettiği için personelimizi kutluyorum' diye konuştu.

Kabukçu da bazı ülkelerde matbaada basılmış Kur'an-ı Kerim olmadığını, insanların tahtalara yazarak ezberlediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı ile Türkiye genelinde 'Hediyem Kur'an olsun' kampanyası başlattı. Bizde ilimizde sayın Valimizin himayesinde kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara yazılar yazdık, afişlerimizi gönderdik. Katkılarından dolayı sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.'
Kaynak: AA