Eski MHP Milletvekili Akşener Açıklaması

''Şimdi 8 Nisan'da verilen duruşma gününde alınacak kararı bekliyoruz. Biz bu değişimden sonra inanıyorum ki iktidar olacağız. İlk olarak terörün ortadan kalmasını sağlayacağız, Türkiye'den vazgeçmeyeceğiz''

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, ''Şimdi 8 Nisan da verilen duruşma gününde alınacak kararı bekliyoruz. Biz bu değişimden sonra inanıyorum ki iktidar olacağız. İlk olarak terörün ortadan kalmasını sağlayacağız, Türkiye'den vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Kurultay çalışmaları kapsamında Kırklareli'ne gelen Akşener, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Akşener, burada yaptığı konuşmada, MHP'nin il ve ilçe başkanlıklarının kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Büyük kurultayı talep ettiklerini bildiren Akşener, parti üyelerinin desteğiyle bu yola çıktığını anlattı.

'Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir' anlayışı içerisinde olduklarını vurgulayan Akşener, şöyle devam etti:

''Bin 100 delegemizle yaptığımız görüşmede, 548 üyemiz imza verdi. Bazı arkadaşlarımız, bazı nedenlerle imza veremeyeceklerini ancak kurultay yapılırsa, olumlu yönde oy kullanacaklarını söylediler. Buradan aldığımız güçle bu yola çıktık. İmza veren de oy vereceğini söyleyen de oy veremeyeceğini söyleyenden de 'ülkücü ülkücünün kardeşidir' düsturuna uygun olarak, hareket edeceğiz. Burada bir ayrım söz konusu olamaz. Bir şölen gibi, bir demokrasi şöleni gibi olması gereken, doğru olan, kurultay çağrısını 548 delegemizin imzasına rağmen genel merkezimiz, 'dilerseniz bin 100 imza verin, hiçbir kıymeti yoktur' diyerek, yok farz etti. Üç hafta sonra mecbur kaldık, sulh hukuk mahkemesine başvurduk. Şimdi 8 Nisan'da verilen duruşma gününde alınacak kararı bekliyoruz. Biz bu değişimden sonra inanıyorum ki iktidar olacağız. İlk olarak terörün ortadan kalmasını sağlayacağız, Türkiye’den vazgeçmeyeceğiz. Biz MHP olarak bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan, her birimiz memnun değilsek, milletimiz bu durumdan memnun olmadığını bizlere gösterdiği teveccühle ortaya koymaktadır.'

Akşener, MHP olarak bir yol bulmaları gerektiğini dile getirerek, 'Bu yol da kurultaydan geçmektedir. Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyaç vardır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarına, tarihin hiçbir döneminde bu kadar ihtiyaç olduğuna tanıklık etmemiştir. Bizler terörle mücadeleyi iyi biliyoruz. 2002'de gücünü kaybetmiş PKK vardı. Bugün PKK'nın yanına birçok terör örgütü eklendi. Biz çünkü bir vatan kaybettik. Göç zor iştir' diye konuştu.

Ülkücülerin demokratik haklarını koruyarak olağanüstü kurultayı toplayacaklarını kaydeden Akşener, siyasi anlamda Türkiye'de bir ilki başaracaklarını söyledi.

Ankara'daki terör saldırısını lanetleyen Akşener, terörle mücadele konusunda daha önce yanlış yapıldığını ileri sürdü.

7 Haziran seçimlerinden sonra şehit haberlerinin arttığını savunan Akşener, şehit olan asker ve polislerin vatan evlatları olduklarını kaydetti. Akşener, sözlerini ''Ne mutlu Türküm diyerek'' sonlandırdı.

Program sonunda, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan eski MHP Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Akşener'e çiçek verdi.

Kaynak: AA