Tek Yumurta İkizlerini Seçtikleri Bölümler Ayırdı

Tokat'ta ilkokul ve ortaokulu birlikte okuyan, 5 yıldır da beraber judo kursuna giden tek yumurta ikizi 18 yaşındaki Buket ve Demet Sarı kardeşler, lisede 9. sınıfta seçtikleri bölümler nedeniyle ayrıldıİkizlerden Buket Sarı: 'Lisede de aynı binada bulunmamıza rağmen farklı bölümleri tercih ettik. İkizim muhasebe, bense bilim teknolojileri bölümüne seçtik'

Tokat'ta 18 yaşındaki tek yumurta ikizi Buket ve Demet Sarı kardeşler, ilkokul ve ortaokulda birlikte öğrenim gördükten sonra lisede ayrı bölümleri tercih ederek ayrıldı.

Tek yumurta ikizi Buket ve Demet Sarı kardeşler, ilkokulu ve ortaokulu aynı sınıfta okudu. Lise eğitimini Yeşilırmak Mesleki Lisesi'nde sürdüren Sarı kardeşler, bölüm tercihi dolayısıyla ayrı sınıflarda öğrenim hayatına devam ediyor. İkiz kardeşler, okullarına gelen judo antrenörün seçmesinin ardından da 5 yıldır Gençlik Merkezinde haftada 3 gün birlikte antrenman yapıyor.

İkizlerden Buket Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilırmak Mesleki Lisesi son sınıfında okuduğunu söyledi. İkizi ile 9. sınıfa kadar aynı sınıfta öğrenim gördüklerini dile getiren Sarı, 'Lisede de aynı binada bulunmamıza rağmen farklı bölümleri tercih ettik. İkizim muhasebe, bense bilim teknolojileri bölümüne seçtik. Bölüm tercihlerimiz bizi ayırdı' dedi.

Küçük yaşlardan bu yana sporla da ilgilendiklerini anlatan Sarı, 'İbni Kemal İlköğretim Okulu'nda iken hocamız Evren Tiryaki geldi. Beni ve kardeşimi judo için seçti. 5 yıldır da birlikte judo antrenmanlarına gidiyoruz. Okul sonrası antrenmanlarda ve ev yaşantımızda birbirimizin her zaman yardımcısıyız' ifadesini kullandı.

Demet Sarı ise ikizi ile ilk ve ortaokuldan sonra ayrıldıklarını belirterek, 'Liseye ayrı bölümlere gidiyoruz ama judoda yine birlikteyiz. Bu spora severek başladık. Ailemiz de bize destek oluyor. Judoda başarılı olmak istiyoruz' diye konuştu.
Kaynak: AA