Mısır'da Bir Siyasi Tutuklu Daha Hayatını Kaybetti

Mısır'ın Giza kentinde sağlık sorunları bulunan bir siyasi tutuklunun 'tıbbi ihmal' nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yargı kaynağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giza'nın Nahiya köyünde Giza Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir tutuklu merkezinde tutulan ve kalp hastası olan 41 yaşındaki İbrahim Rizk es-Sehimi'nin tıbbi ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Kaynak, yönetime muhalefet etmek suçlamasıyla 10 ay önce tutuklanan evli ve iki çocuk babası Sehimi'nin tedavisinin engellendiğini ve 'tıbbi ihmal' nedeniyle öldüğünü söyledi.

Konuya ilişkin resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı.

Mısır'daki 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından aralarında siyasiler, öğrenciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin de bulunduğu binlerce darbe karşıtı tutuklanmıştı.

İnsan hakları örgütleri de ülkedeki darbenin ardından hapishanelerde yaşanan ölüm vakalarında ciddi artış olduğunu, çoğu siyasi mahkum olan bu kişilerin ölümlerinin işkence, tıbbi ihmal veya doğrudan hayata kast şeklinde gerçekleştiği gibi tespit edilen bazı bilgileri paylaşmıştı.

Kaynak: AA