Hz.Mevlana'nın 22.Kuşak Torunu, Mevlana'yı Anlattı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın geleneksel olarak düzenlediği Konservatuar Akşamları kapsamında ilk kez ‘Mevlevi Sohbetler’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Hz. Mevlana’yı anlattı.

Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Beyru’nun Mevlana’yı anlattığı gecede birbirinden güzel ilahiler ve kasideler seslendirildi.
Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru burada yaptığı sohbette, Mevlana Celaleddin Rumi’nin ölümünün üzerinden 8 asır geçtiğini belirterek, "Ancak Hz. Mevlana’nın sözleri hala insanların ruhuna dokunmaya devam ediyor, rubaileri, şiirleri her dinden her kesimden insanı derinden etkiliyor" diye konuştu.
Etkinlikte Mevlana, Mevlevilik ve Sema’yı anlatan Bayru, Hz. Mevlana’nın ‘Canım sağ oldukça Kuran’ın kölesiyim’ sözünü hatırlatarak, "O, Hz. Muhammed’in (s.a.v) yolundan gitmiş, Allah’a yönelmiş, onun emirlerine uymuş, İslami esaslar içinde söylemiş ve yaşamıştır" dedi.
