AB Irak Büyükelçisi Simonetta'nın Erbil Ziyareti

AB Irak Büyükelçisi Simonetta: 'Terör saldırıları ve çatışmalardan dolayı Kürdistan bölgesindeki sığınmacılara yardım eli uzatmaya çalışacağız. Bununla beraber Avrupa'ya göç eden sığınmacıların sorunlarının çözülmesi için de imkanlar mutlak surette seferber edilecektir'

Avrupa Birliği (AB) Irak Büyükelçisi Patrick Simonetta, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) iç göçmen ve sığınmacılara yardım edeceklerini belirtti.

Simonetta, IKBY'nin Erbil kentindeki Saad Abdullah Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AB olarak Irak'taki iç göçmen ve sığınmacı krizini yakından takip ettiklerini belirten Simonetta, 'Terör saldırıları ve çatışmalardan dolayı Kürdistan bölgesindeki sığınmacılara yardım eli uzatmaya çalışacağız. Bununla beraber Avrupa'ya göç eden sığınmacıların sorunlarının çözülmesi için de imkanlar mutlak surette seferber edilecektir' dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelere dönüşün hızlanması için gerekli yardımların temin edileceğinin altını çizen Simonetta, 'Evlerini terk eden sivillerin tekrar geri dönebilmesi için temel ihtiyaçlar konusunda hükümete destek sunacağız. Aynı zamanda insani yardımlar için de tüm imkanlarımızı ortaya koyacağız' diye konuştu.

Irak'taki siyasi birliğin önemine de değinen Simonetta, 'Ülkedeki tüm siyasi partilerin aynı masa üzerinde bir araya gelmesini istiyoruz. Siyasi birlik, Irak'ın güvenlik ve istikrarı için çok önemlidir. Eğer güçlü bir siyasi birlik sergilenirse, terör örgütü DAEŞ zayıflayacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

AB Irak Büyükelçisi Simonetta, önceki gün IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA