Futbolun Yıldızları Yıldırım'da Yetişiyor

Yıldırım Belediyespor Futbol Okulları, verdiği teorik ve pratik futbol eğitiminin yanı sıra yetiştirdiği lisanslı sporcu sayısıyla da adeta bir ’futbolcu fabrikası’ konumunda bulunuyor.

Futbolun Yıldızları Yıldırım'da Yetişiyor
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali öncülüğünde, ‘Spor Şehri Yıldırım’ hedefi doğrultusunda başlatılan yeniden yapılandırma süreciyle büyük bir atılım gerçekleştiren Yıldırım Belediyespor, bünyesinde futbol okullarında geleceğin yıldızlarını yetişiyor. 2015 Mart ayından itibaren toplam bin 300 öğrencinin futbolun temel teorik ve pratik bilgilerine dayalı eğitim aldığı okul, Yıldırım Belediyesi Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri, Yıldırımlı çocukların adeta ikinci evi oldu.

YAZ KIŞ FUTBOL EĞİTİMİ

Yıldırım’da ’365 gün boyunca spor’ hizmeti anlayışıyla faaliyet gösteren futbol okulunda 2002 ve 2010 doğumlu öğrencilere, futbolun temel bilgileri konusunda uzman 5 eğitimci tarafından veriliyor. Yaz döneminde talep yoğunluğuna bağlı olarak haftanın 3 günü eğitim veren okul, kış döneminde çocukların öğrenim hayatını aksatmayacak şekilde hafta sonları 2 gün olarak hizmet veriyor. Geçtiğimiz 1 yıllık süre içerisinde dezavantajlı gruplar olarak değerlendirilen 400 çocuğunda eğitim aldığı futbol okulunda, a’dan z’ye tüm malzemeler ücretsiz olarak Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanırken çocuklara servis imkanı da sağlanıyor.

TAKIM RUHU AŞILANIYOR

Yıldırım Belediyespor Futbol Okulları’nın 6-14 yaş arası çocukların spora kazandırılması açısından önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bizim toplumsal olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımızdır. Bu kaynağımızın gelecek adına da en büyük teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Hepimizin ortak görevi; çocuklarımızın hayata daha hazırlıklı ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Spor çocuklarımızın sosyalleşmesi, kültür seviyesinin üst noktalara çekilmesine ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesine de katkı sağlıyor. Çocuklarımızın hem kendi yeteneklerini keşfetmelerini, hem de birlikte yaşama kültürüne alışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çocukları yarışmacı olarak bir mücadelenin içine sokmadan yeteneklerini ortaya çıkararak, vatana millete hayırlı bireyler olmalarına katkı sağlıyoruz" dedi.

HEDEF FUTBOL AKADEMİSİ

Türk Futbolunun geleceği için, ‘İyi birey, İyi vatandaş, İyi futbolcu’ yetişmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerine işaret eden Başkan Edebali, “Çocuklarımızın güvenli bir ortamda, uzman kadrolar eşliğinde futbol eğitimi alabileceği, sporun yanı sıra farklı sosyal imkânların sağlanacağı, uluslararası standartlarda tesislerde, eğitim verilerek başta Bursaspor’umuz olmak üzere Türk futboluna yeni yıldızlar kazandıracak uluslararası standartlarda bir futbol akademisi oluşturmak için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA