Vali Işın Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi

AĞRI – Ağrı Valisi Musa Işın, “Yıllarca kaba kuvvetle silahla gidip Afrika’yı, Ortadoğu’yu, Uzakdoğu’yu sömürgeleştirip kendi vatandaşlarına oranın zenginliklerini götüren mihraklar, bugün aynısını Türkiye’de de yapmak istiyorlar. Bu bölgede emperyalistlerin odağı olmamış tek ülke Türkiye’dir” dedi.

Vali Işın Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi
Ağrı Valisi Musa Işın, İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevinde ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın’ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Sedat İnci ve Abdullah Seçkin Koçak, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Kemal Atmaca, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, “Yüce rabbimizden hem Türkiye açısında hem Ağrı açısından gelecek günlerimizin geçmiş günlerimizden daha iyi olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Son yıllarda Türkiye’nin manevi zenginliğinin yanı sıra maddi zenginliğinin de artmasıyla birlikte Türkiye’nin daha fazla gelişmesini engellemek için ülke içerisine çeşitli fitneler, fesatlar ve sıkıntıların sokulduğunu belirten Vali Işın, “ Bizim vatanımız güzel bir vatandır, insanlarımız güzel insanlardır. Birçoğunuz yurtdışına gidip görmüştür, belki onların zenginliklerini kıskanmışsınızdır, gıpta etmişsinizdir. Ama emin olun bizim zenginliklerimiz, bizlerin dışarıda gördüklerinden çok daha fazladır. Bizim gönlümüz zengindir, imanımız zengindir, inancımız zengindir. Bu zenginlikten dolayıdır ki, son zamanlarda Türkiye bu manevi zenginliğinin yanında maddi zenginliğini de arttırınca maalesef dışarıda bugüne kadar toplumun nazargahı olmuş olan ülkeler, bizim daha fazla zenginleşmemizi engellemek için, refah toplumu olmamızı engellemek için maalesef içimize çeşitli fitneler, fesatlar, sıkıntılar sokarak bizim gelişmemizi, kalkınmamızı engellemeye çalışıyorlar. Yıllarca kaba kuvvetle silahla gidip Afrika’yı, Ortadoğu’yu, Uzakdoğu’yu sömürgeleştirip kendi vatandaşlarına oranın zenginliklerini götüren mihraklar, bugün aynısını Türkiye’de de yapmak istiyorlar. Bu bölgede emperyalistlerin odağı olmamış tek ülke Türkiye’dir. Bugün istiyorlar ki Türkiye de zayıf olsun. Bakın dikkat ediyor musunuz? Şuanda Türkiye’nin etrafında ateş çemberi var. Bu ateşi bize sıçratmak istiyorlar. 30 yıldır başımıza bir terör belası musallat edilmiş. Bir sebebi var mı? Bir sebebi yok. İnsan öldürme makinesi halkımızın içerisine sokulmuş insanlarımızı öldürüyor. Biz burada Ağrı nasıl gelişebilir, Ağrı’nın kalkınması gelişmesi için konuşurken birileri de şuanda ben Doğubayazıt’ta kaç kişiyi öldürebilirim, Ağrı’nın huzurunu nasıl bozabilirim, nerede yol kesebilirim, nerede mayın döşeyebilirim, nerede hangi esnaftan haraç alabilirim, bunun hesabını yapıyor. Biz yapmaya, tamir etmeye, inşa etmeye çalışırken. Birileri de yakmaya, yıkmaya, yok etmeye çalışıyor. Hem maddi varlıklarımızı hem manevi varlıklarımızı yok etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

İslam aleminin günümüzde tek yıldızı, güneşinin Türkiye olduğunu söyleyen Vali Işın, “Bugüne kadar bu millet üzerinde ne oyunlar oynanmış. Allah hepsini boşa çıkarmıştır. Bunu da boşa çıkaracaktır. Bunları kim desteklerse desteklesin, bu milletin imanı ve irfanı Allah’ın izniyle kendi kinlerinde ve nefretlerinde boğacaktır. Bakın Suriye’den 2 buçuk, 3 milyona yakın insan buraya sığınmıştır. Başka gidecek yeri yok. İslam âleminin şuanda tek yıldızı, güneşi Türkiye’dir. Herkesin gözü buradadır. İstiyorlar ki bizde Suriye gibi Irak gibi olalım” dedi.

Kaynak: İHA