Ayvalık Belediyesi'nin 'Köy Temizlik Timleri' İş Başında

Göreve geldiği günden bu yana ilçenin kalkınması ve daha yaşanılabilir bir kent olması için gece gündüz demeden çalışan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçeye bağlı köylere çok önem veriyor.

Ayvalık Belediyesi'nin 'Köy Temizlik Timleri' İş Başında
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in direktifleriyle oluşturulan özel kıyafetli 7 kişilik özel tim, ilçeye bağlı 16 köyde görev yapıyor. Büyükşehir yasası ile kırsal mahalle statüsü verilen Ayvalık’ın 16 köyün tamamında görev yapan Ayvalık Belediyesi "Temizlik Timi", her ay bir köyde toplanarak, bir hafta boyunca geçmişten beri süre gelen atıkları toplayarak çöplerden arındırıyor.

Belediyeye geçmeden önce köy muhtarlıklarının çöplerini kendi imkanlarıyla topladığını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Köyler bize geçtikten sonra Ayvalık Belediyesi olarak çöpleri alıyoruz biz. Köylerimiz için kurduğumuz 7 kişilik temizlik timi kurduk. Büyük olan 4 köyümüzde birer kişi devamlı çalışıyor. Diğer 3 kişi geri kalan 12 köyümüzü gezerek buralarda çöpleri temizleyecekler. Ayda bir sefer de 7 kişilik temizlik timi 1 hafta boyunca bir köye giderek ne yapılabileceğine bakacak ve o köyün kirliliğini ortadan kaldıracak. Bundan sonra köylerimizde geçmişte çöplük alanı olarak kullanılan dere yataklarını da temizletiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA