Turizm Komitesi Karaisalı'yı Gezdi

Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Karaisalı Belediyesi’nin daveti üzerine Karaisalı’ya gelen başta Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tar olmak üzere 10 kişilik turizm komitesine Karaisalı’nın turizm değerlerini tanıtan bir gezi yaptırdı, onlara Karaisalı’nın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi.

Turizm Komitesi Karaisalı'yı Gezdi
Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ Genel Müdürü İlhami Günsel, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Çukurova Üniversitesi Turizm Bölüm Başkanı Cihan Yavuz, Seyhan Oteli Genel Müdürü Can Akşit, Sheraton Oteli Genel Müdürü Şendağ Barreto Gomez, Sheraton Otel Yatırımcısı Gülümsün Adalı’ya ilçede bulunan Varda(Alman) Köprüsü, Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu’nu gezdirerek buralar hakkında bilgi verdi. ‘Adana’da Varda Var’ projesi kapsamında gelen konuklara bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak,” Bu proje ile ilçemizi ziyaret eden turist sayısının arttırılması, kültürel miras Varda Köprüsü’nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılması, kültürel ve doğal miras olan Yerköprü ile Kapıkaya Kanyonu’nun tanıtılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edilmesi amaçlanıyor. Varda Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5.5 km’lik yürüyüş parkuru yapılması planlandı. Kanyon ve Varda Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları ve güvenlik bariyerleri yapılacak” dedi.

Gezinin ardından Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı ziyaret eden turizm komitesine Karaisalı’ya özgü murt çayı ikram eden Başkan Saadettin Aslan, ”İlçemize gelerek tarihi ve doğal güzelliklerimizi ziyaret ettiğiniz için başta Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tar olmak üzere siz turizm komitesine teşekkür ediyorum. Bütün turizmseverleri ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA