Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe Açıklaması

'Başkanlık sistemine karşı değiliz'.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, başkanlık sistemini ilk kez Milli Görüş'ün gündeme getirdiğini beirterek, parti olarak başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirtti.

Sakartepe, partisinin il teşkilatında düzenlenen basın toplantısında partisinin yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini paylaştı. Parti olarak başkanlık sistemine karşı olmadıklarını söyleyen Sakartepe, halkın başkanlık sistemi konusunda daha fazla aydınlatılmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

'Başkan olacak şahsı değil sistemi konuşmalıyız' diyen Sakartepe, üniter yapıyı bozmayacak, şeffaf ve denetlenebilir bir sistem oluşturulması gerektiğini belirtti.

Sakartepe ayrıca başkanlık sisteminde başkanın parlamentoyu feshetme ve kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisinin olmaması gerektiğini ifade etti.

Yeni anayasa yazımı sürecinde meclis dışındaki partilerin de görüşlerinin alınması gerektiğini ifade eden Sakartepe, 'Başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarında bir milli mutabakat komisyonu kurulmalıdır. Bütün bu çalışmalar milli mutabakat komisyonu ile birlikte ele alınmalıdır. Bu komisyon hem başkanlık sistemini hem de yeni anayasayı masaya yatırmalıdır' dedi.

Kaynak: AA