Şehit Çocuklarının Sultanahmet Ziyareti

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa’dan gelen 19 şehit çocuğunun ilk gezi durağı Sultanahmet oldu. İlk kez İstanbul’a gelen şehit çocukları tarihi mekanları gezerek, unutulmaz bir gün yaşadı.

Şehit Çocuklarının Sultanahmet Ziyareti
Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu kulüpleri ve YURT-SAV Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kültür etkinlikleri çerçevesinde şehit çocukları bu sabah İstanbul’a geldi.

İstanbul Valiliği, Diyarbakır Valiliği ve Şanlıurfa Valiliği’nin katkılarıyla, aynı zamanda Gaziantep’teki Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen kültür etkinlikleri gezisi şehit çocuklarının yüzünü güldürdü.

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa’dan gelen, İstanbul ’da 4 gün misafir edilecek olan şehit çocuklarının ilk gezi durağı ise, İstanbul’un en eski meydanlarından bir tanesi olan Sultanahmet Meydanı oldu. Ayasofya’yı, Topkapı Sarayı’nı ve çeşitli tarihi mekanları gezen çocuklar çok mutlu olduklarını ve İstanbul’un tarihi yerlerini herkesin gelip görmesi gerektiğini dile getirdi.

Diyarbakır’dan gelen Kübra Nur Bulut, Ayasofya’yı çok beğendiğini ve kesinlikte çok ilgisini çektiğini ifade ederek, “Geçmişten bu zamana kadar gelmesi ve korunması. Tabi ki emeği geçen insanlara çok teşekkür ediyoruz. O kadar güzel hazırlanmış, o kadar güzel sunuldu ki bizlere biz çok beğendik. Bunun için rehberimize, dernek başkanlarımıza ve bizi getirenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

"HERKESİN GÖRMESİ GEREKEN BİR YER"

Bir başka şehit çocuğu olan Havva Dinç ise, “İlk defa İstanbul’a geldim. Çok da beğendim yani şahsen ilk defa Ayasofya’ya geldik çok beğendim. Bir resim öğrencisi olarak çok beğendim. Diyarbakır’dan daha arkadaşlarım gelse çok sevinirim. Çünkü herkesin görmesi gereken bir yer” şeklinde konuştu.

Etkinlik hakkında bilgi veren ve duygularını ifade eden YURT-SAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Büyükburç ise, “Mardin, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa’dan oluşan 19 tane şehit çocuğumuz kültür etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Uluslararası Lions Federasyonu ile birlikte İstanbul Valiliği, Diyarbakır Valiliği ve Şanlıurfa Valilği’nin katkılarıyla, aynı zamanda Gaziantep’teki Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla çocuklarımızı bu kültür etkinliğine getirdik. Ayasofya’dan çıktık. Şimdi Topkapı Sarayı’na gideceğiz. Bu dört günlük bir kültür etkinliği. Biz Diyarbakır’dan yola çıkmadan önce çocuklarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde şunu gördük, çocuklarımızın bizden, söylememizi istediği, bizler yetim büyüdük başka çocuklar yetim büyümesin. Bizler yurtta barış, dünyada barış istiyoruz. Başta Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere bütün dünyaya huzur barış gelmesini istiyoruz. Devlet büyüklerinden isteğimiz bizim evlatlarımız öldü, ciğerparelerimiz şehit oldu. Başka şehitler olmasın. Başka analar ağlamasın. Ülkemizde ve dünyamızda huzur olsun. Bu akan kardeş kanının bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi.

İstanbul’a ilk defa geldiğini ve çok sevdiğini söyleyen Esma Eylül Işık ise duygularını, “Çok güzeldi. Çok sevdim. En çok da o taşları göz alıyordu. Çok heyecanlıyım. Yarın tekne turumuz da var. İlk defa buranın denizini göreceğim. Çok heyecanlıyım” şeklinde ifade etti.

Kaynak: İHA