Çipras'tan Emeklilere Yeni Yıl İkramiyesi

Yunanistan Başbakanı Çipras: 'Toplam 617 milyon avroluk meblağı, fazladan emekli ikramiyesi olarak, 850 avro altında maaş alan 1,6 milyon emekliye dağıtacağız' 'Yunan halkı fedakarlıklarıyla, Yunanistan sığınmacı ve ekonomik krizine göğüs geriyor. Avrupa'nın bunun farkına varmasının zamanı geldi'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, düşük kademede maaş alan emeklilere yeni yıl öncesinde ikramiye dağıtılacağını söyledi.

Ülkedeki televizyon kanallarından canlı yayınlanan halka seslenişinde Çipras, mali kriz nedeniyle hükümetine tepkilerin arttığı bir dönemde ekonomik müjde paketini açıkladı.

Çipras, ülkenin içinden geçtiği bu zor dönemden güçlü bir şekilde çıkmayı arzuladıklarını anlatarak, ülkenin uluslararası kreditörleriyle müzakereleri bir an önce tamamlamayı hedeflediklerini, ancak kreditörlerin 'mantıksız taleplerine' boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Hükümetin bu yılki bütçe hedefinin iki katına ulaşıldığını kaydeden Çipras, 'Mevcut kaynaklardan her fazla avroyu güçsüz vatandaşlarımıza dağıtmak bu hükümetin sözüdür. Bu söze sadık kalarak, 2016 gelirlerindeki fazlayı düşük gelirli emeklilere dağıtma kararı alıyoruz. Toplam 617 milyon avroluk meblağı, fazladan emekli ikramiyesi olarak, 850 avro altında maaş alan 1,6 milyon emekliye dağıtacağız.' şeklinde konuştu.

Çipras göçmen krizinde en büyük darbeyi doğu Ege adalarının aldığına dikkati çekerek, söz konusu adalarda gelecek yıl yürürlüğe girecek KDV artışlarının uygulanmayacağını söyledi.

Aleksis Çipras ayrıca, 'Yunan halkı fedakarlıyla, Yunanistan sığınmacı krizine ve ekonomik krize göğüs geriyor. Avrupa'nın bunun farkına varmasının zamanı geldi.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA