Beckham, Çocuklara Yönelik Şiddeti Konu Alan Filmde Oynadı

UNICEF, çocuklara yönelik şiddete karşı İyi Niyet Elçisi Beckham’ın yer aldığı kısa film yayınladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından hazırlatılan, İyi Niyet Elçisi David Beckham’ın yer aldığı ve çocuklara yönelik şiddete son verilmesi gerektiğini ortaya koyan kısa film bugün gösterime girdi.

UNICEF'in basın açıklamasında, 60 saniyelik filmde çocuklara yönelik şiddet sahnelerinin Beckham’ın vücudunda hareketli dövmeler olarak yansıtıldığı belirtilirken, filmin fiziksel ve psikolojik istismarın çocuklarda tüm yaşamları boyunca silinmeyecek izler bırakabileceğine dair gerçekleri gözler önüne serdiği kaydedildi.

Beckham filme ilişkin yaptığı açıklamada, 'UNICEF 7 Fonu’nu başlatırken dünyanın çocuklar için daha güvenli bir yer haline gelmesi ve çocukların yaşamı üzerinde yıkıcı etkilerde bulunan konuların gündeme getirilmesi için elimden geleni yapmaya kararlıydım. Bu konulardan birini şiddet oluşturuyor. Her beş dakikada bir, dünyanın bir yerlerinde şiddet yüzünden bir çocuk ölüyor. Daha milyonlarcası ise çocuklukları tamamen yıkıma uğratabilecek fiziksel, duygusal ve cinsel istismar gibi durumlarla karşılaşıyor.' ifadelerini kullandı.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake de şiddet ve istismarın çocuklara ağır darbeler vurduğunu, bedenlerine zarar verdiğini ve duygusal sağlıklarını tehdit ettiğini söyledi.

Lake, 'Çocukları şiddetten koruduğumuzda bireysel trajedileri de önlemiş oluruz, daha güçlü, daha istikrarlı toplumlara ulaşırız. David Beckham gibi güçlü savunucular sayesinde, ayrıca çocuklarla gençlerin seslerinden de güç alarak dünyanın neresinde olursa olsun çocuklara yönelik şiddete son verecek bir ivme yaratıyoruz.' dedi.

Filmde yer alan animasyonlarda, aslında güvende olmaları gereken yerlerde, erkek ve kız çocukların maruz kaldıkları yaygın şiddet olaylarına yer veriliyor.

Kaynak: AA